Site coolinaria.ro

Ficat sanatos cu ajutorul plantelor medicinale


Ficat sanatos cu ajutorul plantelor medicinale România ocupă primul loc din Europa în ceea ce privește hepatita de tip C, cu aproximativ un milion de persoane infectate cu acest virus. De asemenea ne situăm pe locul al patrulea din punct de vedere al ratei mortalității provocate de bolile hepatice cronice.

Mai mult decât atât, hepatita C este responsabilă pentru 50-60% din cazurile de cancer hepatic. Trebuie să știm că principalii factori de risc care duc la contactarea virusului hepatitei C sunt transfuziile, intervențiile chirurgicale, tratamentele stomatologice, seringile nesterile, manichiura și pedichiura efectuate cu ustensile nesterile, contactul sexual neptrotejat, tatuajele sau piercingurile.

„Ficatul nostru se luptă în fiecare zi cu metabolizarea lipidelor în exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse în semipreparate sau chiar în alimente proaspete, dar supertratate. Pe lângă acestea consumul de alcool afectează ficatul, iar infecțiile cu virusurile B și C și consumul de alcool reprezintă principala cauză a hepatopatiilor cronice, care în timp duc la cancerul hepatic. Deși ficatul are o mare capacitate de regenerare, persistența agresiunilor determină instalarea suferințelor hepatice cronice”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Pentru a veni în ajutorul pacienților care suferă de hepatită cronică virală C, o afecțiune cu indici de mortalitate în creștere la nivel național, Laboratoarele Fares BioVital au conceput fitopreparatul Ficat Sănătos din extracte standardizate din fructe de armurariu, fructe de schisandra, frunze de anghinare, rostopască, rădăcină de păpădie și sulfină.

Actiunea capsulelor Ficat Sănătos constă în reducerea procesului inflamator și a congestiei hepatice, având ca rezultat direct normalizarea transaminazelor. De asemenea sunt hepatoprotectoare și ajută funcția antitoxică a ficatului și împiedică cronicizarea afecțiunilor hepatice.

Se administrează câte 1-2 capsule de 3 ori pe zi înainte de masă și pot fi folosite în cure de 1-6 luni sau conform recomandării medicului. Prețul unui flacon este între 27 și 30 lei.

Capsulele Ficat Sănătos au în compoziție o serie de plante medicinale cu acțiuni directe în menținerea sănătății ficatului:
• Fructele armurariu au un efect hepatoprotector datorită substanței conținute – silimarina – care inhibă intrarea toxinelor în celula hepatică și împiedică alterarea membranei hepatocitoare. La origine armurariu este o plantă țepoasă de aproximativ un metru, cu flori roșiatice care fac niște semințe cu gust amărui. Studiile realizate în Germania, SUA, Italia și Austria au demonstrat că amurariul este în prezent unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afecțiunilor hepatice, aflate în explozie în ultimul deceniu. Mai mult decât atât, armurariul ajută organismul să reziste celor mai puternice otrăvuri, de la ciupercile toxice, până la gazele industriale sau metalele grele.
• Schisandra este cunoscută din medicina tradițională chineză ca tonic hepatic și purificator sanguin. Schisandra reduce nivelul plasmatic al transaminazelor, crește sinteza proteinelor, îndepărtează radicalii liberi și crește acțiunea vitaminelor C și E, stimulând astfel regenerarea hepatică.
• Anghinarea are rol regenerant pentru celulele hepatice și întărește funcția antitoxică a ficatului, crește apetitul și ajută la eliminarea sărurilor și pigmenților biliari, normalizând culoare pielii.
• Rostopasca are efect hepatoprotector, de normalizare a valorilor bilirubinei şi colesterolului, spasmolitic, antiviral, antiinflamator şi citostatic.
• Păpădia prin compoziţia sa chimică acţionează ca tonic amar, drenor hepato-biliar, decongestionant, depurativ, antiinflamator, antioxidant, având un important efect diuretic. Astfel, ea este indicată în stările congestive hepatice, hepatite, insuficienţă hepatică, hipercolesterolemie, icter, litiază biliară.
• Sulfina este utilă în hepatita cronică deoarece stimulează refacerea ţesuturilor prin înlocuirea celor distruse cu altele nou formate identice morfofuncţional, contribuie la sinteza ARN şi prin aceasta la regenerarea ţesutului hepatic. Are de asemenea acţiune hepatoprotectoare, antiinflamatoare, anticoagulantă şi cicatrizantă.

„Capsulele Ficat Sănătos au fost testate clinic pe un număr de 20 de pacienți în perioada iunie 2007-iunie 2008 și s-a dovedit astfel că au un beneficiu terapeutic în ameliorarea transaminazelor la pacienții cu hepatită cronică virală C, precum și îmbunătățirea stării generale a acestor pacienți prin creșterea apetitului alimentar, a indicelui de masă corporală și ameliorarea asteniei. Pe parcursul celor 6 luni de tratament nu s-au înregistrat reacții adverse, produsul fiind bine tolerat. De aceea recomandăm folosirea acestui preparat în afecțiunile hepatice, în cazul oboselii cronice și chiar în cazul persoanelor expuse la noxe sau consumului cronic de medicamente”, a adăugat dr. Carmen Nonn.

Autor:  Iosub Alin