Site coolinaria.ro

Coapse suple si talie ingusta cu dieta britanicei Rosemary Conley


Coapse suple si talie ingusta cu dieta britanicei Rosemary Conley Un program alimentar clasic de slabit, cu 3 mese pe zi si un aport redus de grasimi, dieta britanicei Rosemary Conley se mentine de ani buni de zile in topurile nutritionistilor datorita combinatiei inspirate de ingrediente si a meniurilor bine echilibrate in nutrimente sanatoase, care pot potoli cu succes senzatia de foame peste zi astfel incat persoanele care o adopta sa nu simta ca ar face mari sacrificii in plan alimentar.

Chiar daca asa se promite din start, prin chiar titlul acestei diete, programul lui Rosemary Conley nu urmareste in primul rand reducerea grasimii din zona coapselor si a taliei ci mai degraba atingerea unei greutati corporale optime prin masuri alimentare corecte, miscare fizica si o buna hidratare a organismului peste zi. Totusi, alaturi de alimentele de introdus la dieta, autoarea recomanda si seturi de exercitii pentru coapse si talie precum si toti pasii de urmat, saptamana de saptamana, pentru a se atinge obiectivele propuse.

In mare, planul de atac este urmatorul. La dieta se vor introduce doar alimente sarace in calorii si cu indice glicemic scazut, care se metabolizeaza mai indelung si care vor ajuta prin asta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. Astfel de meniuri pot fi potrivite pentru adulti de toate varstele, de la cei de 19-20 de ani si pana la cei trecuti de 60 de ani. Fie vorba despre vegetarieni sau persoane care consuma produse animale, dieta pentru coapse suple si talie ingusta va ajuta astfel la atingerea unei greutati corporale sanatoase.

In prima saptamana, este obligatoriu ca aportul de grasimi sa nu depaseasca 5 procente din totalul general, fiind indicat sa se mizeze pe proteine si carbohidrati. Acesta este si motivul pentru care se incurajeaza tot acum consumul marit de apa si lapte degresat, cel putin 2 litri de apa zilnic si aproximativ jumatate de litru de lapte. Laptele poate fi inlocuit tot cu apa daca exista intoleranta la lactoza. Mesele trebuie servite relativ frugal, iar aportul bun de proteine si cabrohidrati complecsi, naturali va ajuta la mentinerea senzatiei de satietate peste zi.

Salatele se consuma fara adaosuri de grasimi, iar carnea se gateste pe cat posibil fara ulei, unt sau grasime animala. La micul-dejun cerealele sunt baza, dar se pot consuma si fructe, lapte, portii mici de branzeturi degresate sau cate un ou, dar mai rar. Pranzul trebuie sa constea in supe si alte preparate usoare, fara grasimi si cu un indice glicemic scazut. Limitarea portiilor se face simplu, prin procurarea unor farfurii pentru servit masa de dimensiuni exacte, mai mici decat cele utilizate in mod frecvent in acest sens.

Intre mese se permit doar 2 gustari, dimineata tarziu si dupa-amiaza, iar alcoolul nu este permis deloc in primele doua saptamani deoarece contine prea multe calorii. In saptamana a treia insa se permite sa se serveasca portii mici de alcool, respectiv cate 125ml de vin pe zi, 300ml bere sau 30-40ml spirtoase, dar nu toate in aceeasi zi, ci cate o portie, la alegere zilnic. Practic, caloriile nu trebuie calculate cu mare precizie, odata ce se urmeaza principiile de baza ale dietei pentru coapse suple si talie ingusta.

Miscarea este insa de maxima importanta, constand in seturi de exercitii fizice bine structurate, care tintesc progresiv subtierea taliei si nivelarea multumitoare a coapselor. Aceste exercitii sunt prezentate pe larg in cartea autoarei Rosemary Conley, disponibila si in Romania, unde multe persoane au incercat deja aceasta dieta cu rezultate diferite in ce priveste atingerea obiectivelor propuse.

O dieta echilibrata, validata de catre nutritionisti si medici ca una dintre cele mai bine intocmite diete moderne, dieta pentru coapse suple si talie ingusta poate fi insa greu de urmat in primele 2 saptamani, cand este dificil sa iti ajustezi obiceiurile alimentare la un aport scazut de grasimi si sa te tii serios de setul de exercitii fizice propuse de autoare. In plus, nu este nici la indemana sa iti prepari mesele zilnice, fiind nevoie de seturi complete de ustensile de masurat si cantarit ingredientele pentru a nu se gresi cu nimic in estimarea portiilor la masa.

Persoanele care au incercat aceasta dieta si au reusit sa o tina pana la capat au inregistrat succese notabile, beneficiind si de un set suplimentar de cunostinte in domeniul nutritiei, care sa le fie de ajutor pe viitor pentru a se mentine la o greutate corporala buna. Inclusiv starea de sanatate poate fi imbunatatita multumitor, dar sunt necesare mici eforturi de vointa pentru a nu se incalca nici unul dintre pasii obligatorii de urmat. Dieta pentru coapse suple si talie ingusta ramane deci un punct de referinta pentru oricine doreste sa piarda sanatos in greutate, iar medicii si cei care pot oferi sfaturi dobandite din proprie experienta sunt si acestia de consultat de catre oricine doreste sa aiba succes cu acest plan alimentar.

Autor:  Lucia Mihailescu