Site coolinaria.ro

Masuri alimentare utile pentru ameliorarea durerilor de spate


Masuri alimentare utile pentru ameliorarea durerilor de spate O problema de sanatate tot mai frecvent intalnita in zilele noastre, durerea de sale poate deveni o boala cronica daca nu se iau unele masuri de prevenire si ameliorare a sa, unele dintre aceste masuri putand fi de ordin alimentar, altele de ordin medical si, in sfarsit, altele care tin de stilul general de viata.

Din punct de vedere alimentar, introducerea de alimente cu rol antiinflamator la dieta este unul dintre primele lucruri care trebuie facut pentru eliminarea durerilor de spate, usturoiul, varza si morcovii ajutand mult din acest punct de vedere. Alaturi de aceste legume, si rosiile, castravetii, conopida, spanacul sau fructele proaspete vor aduce un plus de sanatate daca se consuma regulat la dieta.

Consumarea de supe calde si alte preparate lichide si calde, ceaiurile din plante inclusiv, ajuta organismul sa isi pastreze o temperatura optima, prevenindu-se astfel degradarea starii de sanatate. Portul imbracamintei uscate si protectoare este o alta masura utila care sa insoteasca pe cele de ordin alimentar.

Uleiul de eucalipt este un excelent remediu pentru durerile de spate, aplicat sub forma de masaj de doua ori pe zi si la fel de eficient s-a dovedit a fi si uleiul din seminte de mustar sau chiar si cataplasmele cu seminte de mustar. De asemenea cataplasmele cu gheata pot ameliora durerea, dar spatele trebuie sa ramana bine incalzit dupa aceea, iar gheata nu trebuie aplicata mai des de doua zile consecutiv.

In cazul in care durerile de spate devin cronice, este bine sa se ia si suplimente de calciu si de vitamina D concomitent cu tratamentul prescris de medic, dar numai daca si acesta isi va da acordul in acest sens. In special deficitul de vitamina D poate deseori cauza o astfel de problema de sanatate si de aceea expunerea moderata la soare si introducerea de suplimente ar putea aduce o ameliorare a durerilor de spate.

Toate alimentele recunoscute pentru rolul lor inflamator trebuie eliminate complet de la dieta, aici fiind vorba despre gama de produse procesate care contin sare sau zahar, despre faina alba, sosurile grase, cartofii prajiti si prajelile de orice fel, mancarea fast-food, branzeturile tari, alcoolul, cafeaua si altele. In schimb se pot consuma des legume si fructe proaspete, condimente cu efecte antiinflamatorii precum curcuma sau ghimbirul, ulei de masline virgin, cereale si paine integrala si alte produse proaspete si pe cat posibil naturale.

Scaderea in greutate poate fi de asemenea de mare folos pentru persoanele care sufera des de dureri de sale, iar odihna este obligatorie si la fel miscarea fizica de tipul plimbarilor mai lungi si a alergarilor usoare in aer liber. Nu intotdeauna tratamentul prescris de medic va da si bune rezultate, dar de regula masurile alimentare corecte, odihna si miscarea fizica pot aduce mari imbunatatiri, suficient cat sa se reia din nou activitatile obisnuite si un program normal de viata.

Autor:  Lucia Mihailescu