Site coolinaria.ro

Cerealele sanatoase pentru micul-dejun sunt cele fara nici un gust!


Cerealele sanatoase pentru micul-dejun sunt cele fara nici un gust! De multe ori in trecut ni s-a atras atentia de catre medici asupra faptului ca unele cereale gata preparate pentru micul-dejun nu sunt prea sanatoase deoarece contin zahar si aditivi alimentari suspecti, iar cercetatorii in nutritie vin si ei sa confirme acest fapt aratand ca cele mai sanatoase cereale de servit la micul-dejun sunt cele simple, care nu au un gust deosebit sau chiar sunt complet fade.

Astfel de cereale sanatoase pot si trebuie sa fie gatite acasa, existand retete variate care sa le confere un gust si o textura apetisanta. Din comoditate insa lumea prefera sortimentele de cereale procesate din comert deoarece este de ajuns sa adaugi lapte sau altceva pentru a le servi imediat si a merge apoi la treburile tale. Comoditatea insa nu este prietenul sanatatii noastre si e mai bine sa investim timp in prepararea unor cereale simple decat sa consumam frecvent cereale procesate, pierzand practic multe din beneficiile care vin prin introducerea de astfel de alimente la o dieta echilibrata.

Pe piata interna se gasesc destul de greu cereale integrale simple, foarte usor procesate pentru micul dejun, dar cu ceva eforturi se pot procura si la noi niste cereale de exceptie si inca la preturi destul de convenabile. Ovazul, orezul, germenii de grau, hrisca, quinoa, porumbul si altele sunt disponibile pentru toate buzunarele si pentru toate varstele. Exista variante organice la preturi destul de mari, dar exista si variante organice prin magazinele tip Plafar unde preturile insa sunt ceva mai mici, iar calitatea destul de buna.

Incercati deci pe viitor sa renuntati la cerealele integrale gata preparate care contin zahar sau alti indulcitori si aditivi si optati pentru variantele lor foarte usor procesate sau organice care, e adevarat, nu au un gust deosebit insa pastreaza foarte multe dintre proprietatile nutritive pe care stim ca le pot avea cerealele integrale. Gatite cu maiestrie si aceste cereale vor fi delicioase, inclusiv copiii putand sa se bucure fara a face mofturi de astfel de mese pline de nutrimente.

Autor:  Lucia Mihailescu