Site coolinaria.ro

Salvia calmeaza depresiile si este un condiment placut pentru gatit


Salvia calmeaza depresiile si este un condiment placut pentru gatit Medicament si condiment alimentar in egala masura, salvia este utilizata de catre om de mii de ani, avand nenumarate intrebuintari, de la conservarea si asezonarea carnii si pana la solutiile eficiente de igienizat cavitatea bucala sau de improspatat respiratia.

Sursa excelenta de antioxidanti, salvia poate combate cu succes radicalii liberi din organismul uman si relaxeaza simtitor intregul sistem nervos. Pentru diabetici, ceaiurile de salvie servite pe stomacul gol, dimineata, sunt un leac cunoscut de generatii, iar persoanele care au probleme cu digestia beneficiaza de asemenea de aceasta planta fie sub forma de ceai, fie sub forma de condiment alimentar.

In combinatie cu ginkgo biloba, rozmarin sau alte plante medicinale, salvia poate preveni bine starile de inflamatie din organism, tratand ateroscleroza, astma, boala Alzheimer sau inflamatii diverse ale cavitatii bucale ori ale gatului si amigdalelor.

La gatit, salvia confera un parfum delicat mancarii, fiind utilizata frecvent la prepararea de mese de carne, tocanite sau supe. In salate, salvia se combina bine cu rosiile, castravetii, ardeii grasi sau ceapa putand fi adaugata insa la aproape orice tip de preparat, in cantitati dozate cu mare maiestrie culinara.

Persoanele care sufera de depresie merita sa incerce si o cura de ceai de salvie, in acest mod putandu-se atinge o stare buna de echilibru psihic, fiind redusa si transpiratia si calmandu-se de asemenea si alte probleme de tip comportamental. Un leac minunat si un condiment deosebit, salvia merita introdusa in dieta noastra saptamanala, preturile sale de comercializare fiind foarte convenabile, iar beneficiile dintre cele mai mari.

Autor:  Lucia Mihailescu