Site coolinaria.ro

Sani frumosi si sanatosi cu o dieta potrivita


Sani frumosi si sanatosi cu o dieta potrivita O pereche de sani atragatori, frumosi si palpitand de sanatate, poate fi un dar pe care sa il primesti la nastere, dar la fel de bine poate fi si rezultatul unor eforturi constante de a mentine o dieta corecta si de a face si putina miscare fizica, special tintita pentru dezvoltarea armonioasa a bustului tau.

Medicii sunt mai toti de parere ca artificiile de tip chirurgical ar trebui sa fie ultima solutie pentru infrumusetarea sanilor, alimentatia echilibrata si exercitiul fizic fiind mai degraba solutia optima, dar pe termen mediu si lung. In acest mod, sanii isi vor pastra fermitatea lor naturala, pielea va ramane elastica, iar cresterea lor, daca asta se doreste, poate fi stimulata si prin introducerea unor suplimente speciale, cunoscute mai tuturor femeilor.

La dieta, fructele si legumele pot fi de mare folos prin aportul bun de vitamine si minerale, in special cele in culori vii fiind de introdus in alimentatia zilnica pentru rezultate maxime. Astfel, rosiile si sucul de rosii, morcovii, bananele, citricele, caisele si alte legume si fructe bogate in vitamina A si C vor mentine pielea elastica si vor preveni aparitia afectiunilor specifice pentru sani.

Cerealele integrale ofera de asemenea un bun aport de vitamine si minerale, painea alba si produsele din faina alba trebuind evitate complet, dar putandu-se consuma zilnic fulgi de ovaz, cereale integrale, paine integrala si alte produse similare. O atentie marita aici trebuie acordata si la limitarea drastica a sarii si a zaharului din alimentatie, si aceste ingrediente fiind nocive pentru sanii dumneavoastra.

Uleiurile vegetale folosite in salate si alte preparate simple sunt de maxima importanta pentru o pereche de sani sanatosi, uleiul de masline si alte surse de grasimi mononesaturate putand face mult bine din acest punct de vedere. Vitamina E continuta in asemenea produse va aduce un plus de frumusete si elasticitate, iar consumul crescut de apa va permite si eliminarea rapida a toxinelor pentru efecte maxime.

Sucurile din fructe si legume sunt si acestea o buna sursa de sanatate si frumusete pentru sani, contribuind din plin la aspectul lor desavarsit si la intretinerea pielii la parametri superiori. Concomitent cu aceste sucuri naturale, se pot introduce la dieta si supe usoare din varza, broccoli, conopida si putin usturoi astfel fiind prevenita si aparitia cancerului de sani.

Vitamina B1 si seleniul se aude ca sunt foarte importante pentru intretinerea optima a sanilor si de aceea merita sa se procure si aceste nutrimente fie din alimente, fie din suplimente alimentare, cu respectarea dozelor zilnice recomandate. Vinul rosu contine alte substante utile pentru sanii frumosi si de asemenea ceaiul alb si cel verde, bogate in antioxidanti valorosi.

Pentru intretinerea sanilor, stimularea transpiratiei prin exercitiu fizic, sauna si plimbari lungi in aer liber este esentiala deoarece astfel sunt prevenite bine posibilele stari de inflamatie care pot aparea in anumite perioade ale lunii, pe perioada sarcinii sau dupa menopauza. Cumulate cu o dieta echilibrata, asemenea masuri nu pot decat sa fie de folos, nu doar sanii, dar intregul organism bucurandu-se de un plus de sanatate.

Nu in ultimul rand, odihna si eliminarea factorilor de stres din viata de zi cu zi vor face diferenta intre sanii sanatosi si frumosi si sanii neglijati, fiind de aceea important sa se respecte strict programul de odihna si sa se evite cat mai mult stresul. In asemenea conditii, sanii nu pot decat sa ne multumeasca, radiind de sanatate si frumusete si facandu-ne sa ne simtim intotdeauna mai atragatoare si mai pline de incredere in fortele proprii.

Autor:  Lucia Mihailescu