Site coolinaria.ro

Fructele de kiwi contin potasiu in cantitati egale cu bananele


Fructele de kiwi contin potasiu in cantitati egale cu bananele Fructele de kiwi sunt un aliment care merita introdus frecvent la o dieta regulata deoarece contin multe nutrimente de valoare si pot fi consumate ca atare sau folosite la gatit in cele mai variate retete.

Originand din China, fructele de kiwi au o lunga istorie in bucatariile din intreaga lume, putand fi folosite atat la prepararea de sucuri cu pulpa cat si la prepararea de salate de fructe, inghetate si alte dulciuri de mare succes.

Numele fructelor de kiwi vine de la pasarea cu acelasi nume, nu se stie de ce, dar cei care au numit aceste fructe facand o apropiere intre pasarea kiwi si fructul de kiwi. Sunt fructe pline de nutrimente, potasiul si vitamina C existand aici in cantitati mari.

Comparativ cu bananele, fructele de kiwi contin niveluri similare de potasiu, iar suplimentar aici vom intalni si vitaminele A si E. Din semintele de kiwi se face si un ulei plin de nutrimente, adesea utilizat ca sursa majora de acizi grasi omega-3.

Comestibile in totalitate pentru om, fructele de kiwi pot fi toxice pentru unele animale si nu trebuie lasate la vedere daca avem si animale de companie prin casa. In special semintele de kiwi sunt periculoase, iar daca alegem sa le indepartam la gatit, atunci e bine sa le depozitam in pungi sigilate mai inainte de a le arunca la tomberon.

Autor:  Lucia Mihailescu