Site coolinaria.ro

Fulgii de ovaz ne potolesc foamea si ne pot ajuta sa slabim drastic


Fulgii de ovaz ne potolesc foamea si ne pot ajuta sa slabim drastic Introducerea de cantitati variate de fulgi de ovaz in meniul zilnic fie sub forma de ingredient culinar fie consumati ca un fel de mancare independent poate conduce in timp la scaderea colesterolului negativ din sange, dar si la pierderi constante in greutate precum si la o imbunatatire a stariile generale a organismului.

Aceasta este concluzia unor nutritionisti care au si dezvoltat de curand o asa-numita dieta pe baza de fulgi de ovaz, care poate fi adoptata de catre orice persoana sanatoasa fie in forma sa extrema, daca se doreste scaderea in greutate, fie doar ca o alta dieta echilibrata de mentinere a greutatii corporale.

Persoanele care doresc sa piarda in greutate simtitor vor trebui sa consume timp de o saptamana doar fulgi de ovaz (cate 1 cana la fiecare masa) impreuna cu ceva lapte degresat sau niste fructe ori legume proaspete, la alegere. Fulgii de ovaz trebuie sa fie din cei integrali, iar aportul de calorii combinat cu alte alimente introduse in meniul zilnic nu poate depasi 1000 de calorii pe zi.

In continuarea dietei drastice de 7 zile se va trece la o dieta ceva mai bogata in alte nutrimente, cand se vor putea consuma si mici gustari de carne de pasare slaba, oua, lactate degresate sau chiar si salate cu ulei de masine, dar pastrandu-se obiceiul de a consuma si cate o cana de fulgi de ovaz la fiecare masa.

Fulgii de ovaz contin multe fibre alimentare si pot potoli foamea destul de repede, in acest mod putand fi reglat multumitor apetitul alimentar astfel incat persoanele aflate la aceasta dieta sa nu mai resimta senzatia de foame intre mese. Consumul marit de apa este insa obligatoriu pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele si sa faca fata aportului marit de fibre.

DIntre alimentele recomandate pentru dieta pe baza de fulgi de ovaz putem aminti alaturi de chiar fulgii de ovaz si laptele degresat, bananele, portocalele, merele, strugurii, morvocii, ardeii grasi, telina, salata de laptuci, spanacul, pieptul de carne de pasare, pestele, ceaiul, cafeaua si alte fructe si legume proaspete si sarace in zahar.

O astfel de dieta care sa tinteasca pierderea in greutate, dar si reducerea colesterolului din sange poate sa se extinda pana la 30 de zile, dar nu mai mult deoarece nutritionistii atrag atentia asupra pericolului unei diete unde numarul zilnic de calorii nu depaseste 1300 de calorii, iar nutrimentele nu sunt chiar atat de variate precum ar trebui sa fie.

Cumulat cu sedinte de exercitiu fizic de aproximativ jumatate de ora pe zi, dieta pe baza de fulgi de ovaz poate genera rezultate foarte bune pentru pierderea in greutate, putand fi continuata si dupa 30 de zile, dar introuducandu-se acum si ceva mai multe calorii obtinute din carbohidrati complecsi, proteine complete si grasimi mononesaturate. Fulgii de ovaz pot fi consumati in cantitati ceva mai reduse (1 cana la doua zile), iar atentia la mentinerea greutatii corporale si supravegherea portiilor la masa trebuie sa se mentina la cote inalte.

Desi aflata la limita de risc pentru sanatatea organismului, dieta pe baza de fulgi de ovaz si-a dovedit utilitatea pentru scaderile in greutate si merita luata in considerare de catre persoanele care se bucura de o stare satisfacatoare de sanatate. Ce care insa sufera de diverse afectiuni nu pot adopta aceasta dieta, ei trebuind sa urmeze prioritar dieta medicala prescrisa de specialistul care se ocupa de dansii.

Autor:  Lucia Mihailescu