Site coolinaria.ro

Germenii sunt mai prezenti in anotimpul cald in casa noastra


Germenii sunt mai prezenti in anotimpul cald in casa noastra Din cauza temperaturilor ridicate, in anotimpul cald germenii se inmultesc mult mai usor atat in baie cat si in bucatarie si rezista mai multa vreme pe suprafetele aparent curate de aici, iar riscul de contaminare creste exponential daca nu se respecta regulile stricte de igiena specifice sezonului cald.

Solutiile pe baza de clor diluat in apa nu ar trebui sa lipseasca nicicum din preajma noastra atunci cand dorim sa igienizam spatiul de gatiti sau camera de baie, cu aceste solutii noi putand sa dezinfectam in special zonele greu accesibile, gresia, faianta si suprafetele unde traficul si activitatile zilnice sunt frecvente.

Spre deosebire de alte perioade ale anului, vara camera de baie trebuie dezinfectata mai des, cel putin de 2 ori pe saptamana, aici fiind incluse scaunul de toaleta, colacul, chiuveta, dulapioarele, ustensilele de igiena personala si cada de baie, iar in ce priveste gresia si faianta, frecventa curatarii lor poate fi si zilnica, dar nu cu solutii antibacteriene ci doar cu solutii diluate de clor sau otet ori alte substante care nu cresc rezistenta bacteriilor in timp.

In bucatarie, in special suprafetele de preparat alimentele, chiuveta si buretii de spalat trebuie dezinfectati chiar si zilnic daca se poate cu apa fierbinte si detergent de vase mai intai, iar dupa clatire temeinica sub jet cu apa se poate folosi chiar si o solutie diluata mai mult pe baza de clor.

Toate resturile alimentare sunt deosebit de periculoase pentru sanatatea noastra pe timp de vara si este nevoie de atentie si de calm pentru ca acestea sa fie complet indepartate de pe orice suprafata sau recipient unde au ajuns. Sacii cu gunoi menajer trebuie dusi chiar si de 2 ori pe zi la tomberon, nefiind deloc recomandat sa ii lasam sa se umple pana la refuz.

Buretii de bucatarie si prosoapele de bucatarie pot purta sumedenie de germeni si de aceea se recomanda schimbarea deasa a lor, cea mai buna solutie fiind apelul la prosoape de bucatarie din hartie de unica folosinta si schimbarea deasa a buretilor de curatat vasele. Nici frigiderul nu trebuie uitat, aici trebuind sa curatam frecvent toate resturile, incercand sa pastram suprafetele pe cat posibil bine uscate.

Pentru reducerea riscului de contractare a unor alergii, frecvente in sezonul cald, praful si alte impuritati trebuie indepartate cu o frecventa mai mare decat de obicei, aspiratorul fiind acum cel mai bun prieten al nostru. De asemenea mucegaiul se raspandeste foarte usor prin aer pe timp de vara si nu trebuie lasat sa "prospere" in nici un colt din bucatarie sau din camara de alimente.

Un sistem de filtrare a aerului este ideal pentru instalat in locuinta noastra, atat la bucatarie cat si in camera de baie, unde se pot monta cu usurinta macar niste ventilatoare economice pentru extragerea umezelii si a aerului incarcat. Buna circulatie a aerului prin toata locuinta va permite astfel nu doar o aerisire superioara, dar si un grad de igiena crescut.

In sfarsit, prevenirea inmultirii insectelor in locuinta noastra poate tine boala la distanta, fiind nevoie acum mai mult ca niciodata sa apelam la cele mai bune solutii pentru indepartarea musculitelor, a tantarilor si a tuturor ganganiilor care isi mai pot face veacul prin locuinta noastra.

In acest mod, igiena locuintei noastre pe timp de vara va putea fi mentinuta la niste standarde ridicate, iar noi ne vom bucura astfel de o sanatate mai buna si de niste conditii de trai civilizate gratie eforturilor noastre constante investite in igienizarea si intretinerea casei noastre.

Autor:  Lucia Mihailescu