Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru prepararea si depozitarea mancarii pentru bebelusi


Sfaturi pentru prepararea si depozitarea mancarii pentru bebelusi - Alimentele pasate pentru bebelusi pot fi depozitate la rece pentru scurte perioade de vreme;

- Preparatele care insa au fost deja servite partial trebuie aruncate si nu servite ceva mai tarziu;

- Ingredientele alimentare noi trebuie introduse cu o frecventa saptamanala si nu mai des deoarece este necesar sa se urmareasca astfel si prezenta unor potentiale alergii la diferite alimente;

- Carnea de obicei este bine tolerata de catre cei mici, dar ideal ar fi daca li s-ar propune mai intai si preparate pe baza de legume si fructe pentru a ii obisnui din start cu gustul lor si abia apoi cu gustul carnii;

- Legumele si fructele gatite pot fi preparate prioritar la aburi pentru a retine cat mai mult din nutrimentele lor pretioase;

- Pentru a face alimentele mai lichide sunt permise pentru bebelusi laptele de vaca, iaurtul, sucul de mere, zeama de carne de vita;

- In preparatele pentru bebelusi putem adesea introduce si cereale integrale facute pasta, branza de vaca moale, galbenusuri de ou facute past, cartofi dulci, legume facute pasta si asa mai departe.

Autor:  Lucia Mihailescu