Site coolinaria.ro

Dependenta de alcool poate fi prevenita printr-un aport corect de nutrimente la dieta


Dependenta de alcool poate fi prevenita printr-un aport corect de nutrimente la dieta Dependenta de alcool este o problema serioasa de sanatate pe care unele persoane aleg sa nu o priveasca in acest mod, dar care totusi sta la baza aparitiei multor boli grave fie vorba despre boli cu substrat alimentar, fie vorba despre boli de alta natura.

Dependenta de alcool poate fi tratata complet sau partial, existand insa si unele masuri alimentare care trebuie obligatoriu luate pentru a se combate eficient deficiturile mari de nutrimente care apar intotdeauna prin consumul repetat de alcool.

Principalele deficituri care apar prin consumul de alcool sunt cele de natura vitaminoasa, in special vitaminele din gama complex B, vitamina A, vitamina C, vitamina D si vitamina E trebuind suplinite zilnic prin alimentatie si chiar prin suplimente alimentare.

In al doilea rand aportul marit de zahar si de cafeina la dieta este direct corelat cu consumul marit de alcool si de aceea dependenta de alcool va scadea in mod stiintific daca se reduce si aportul de zahar si cafea din alimentatia zilnica.

Neglijata pe termen mai lung, dependenta de alcool poate conduce la aparitia unor boli grave, dar daca se iau macar masuri de natura alimentara precum cele amintite mai sus atunci si starea de sanatate se va putea mentine la un nivel satisfacator in ciuda consumului repetat de alcool.

Intrucat pentru persoanele care prezinta dependenta de alcool, reducerea consumului de alcool nu este o varianta viabila, este de preferat si puternic recomandata si de catre medici abstinenta care sa permita recuperarea completa a organismului in urma excesului repetat de alcool. Persoanele care inteleg acest lucru vor fi si cele mai avantajate, iar sanatatea lor se va putea situa pe viitor la cote multumitoare.

Autor:  Lucia Mihailescu