Site coolinaria.ro

Schimba obiceiurile alimentare gresite adoptand dieta lui Bob Harper


Schimba obiceiurile alimentare gresite adoptand dieta lui Bob Harper Obiceiurile alimentare nesanatoase cauzeaza nu doar cresteri mari in greutate, dar si multe probleme de sanatate, iar Bob Harper, celebrul antrenor de fitness si nutritionist de peste ocean, a reusit sa ofere un raspuns potrivit pentru aceasta problema oferind tuturor celor interesati alternativa dietei care ii poarta numele menita sa ajute oamenii sa atinga o stare superioara de sanatate fizica, dar si mentala.

Oferindu-se atentie nu doar dietei regulate, dar si problemelor de ordin psihologic si emotional care stau la baza alimentatiei haotice se pot identifica si elimina toti factorii negativi care genereaza comportamente alimentare gresite, luandu-se apoi masuri utile pentru corectarea lor, mentinerea greutatii optime si cresterea gradului de respect si incredere fata de propria persoana.

Un echilibru alimentar intre carbohidratii complecsi, proteine si grasimi este esential din punct de vedere nutritional, carbohidratii trebuind insa sa fie oferiti in meniurile zilnice intr-o proportie ceva mai redusa decat restul de nutrimente. Nu cerealele integrale sau fructele in exces stau la baza dietei Bob Harper ci mai degraba sursele de proteine complete, unele legume si grasimile sanatoase, mononesaturate.

Toate alimentele consumate peste zi trebuie sa fie bune pentru sanatatea noastra, iar produse precum sparanghelul, salatele diverse, ouale, merele, grapefruit, broccoli, spanacul, fulgii de ovaz integral, orezul brun, pieptul de pasare, pestele, branzeturile moi, iaurtul si altele sunt ideale pentru atingerea senzatiei de bine peste zi.

Exercitiul fizic moderat facut in special dimineata si consumul crescut de apa simpla vor ajuta organismul sa inregistreze plusuri de sanatate, astfel fiind crescuta si rata metabolismului la cote mai mari. Este o dieta de succes, iar cei care deja au incercat-o sunt multumiti de rezultate, ei reusind sa elimine si multi dintre factorii care genereaza obiceiurile alimentare nesanatoase, urmand intocmai sfaturile si recomandarile din cartea nutritionistului Bob Harper.

Autor:  Lucia Mihailescu