Site coolinaria.ro

Alimentele bogate in iod sunt din ce in ce mai cautate!


Alimentele bogate in iod sunt din ce in ce mai cautate! Din cauza accidentelor nucleare tot mai dese din ultimele decenii precum si din cauza activitatii solare crescute din ultimii ani, tot mai multe persoane sunt interesate sa identifice solutii bune pentru a se proteja de efectul radiatiilor, iar alimentele bogate in iod sunt una dintre aceste solutii, probabil si cea mai sanatoasa din multe puncte de vedere.

Iodura de potasiu este o substanta care se foloseste frecvent pentru prevenirea efectelor radiatiilor, dar medicii au atras de mai multe ori atentia asupra pericolelor pentru sanatate pe care le presupune aportul repetat de suplimente pe baza de iodura de potasiu si de aceea tot alimentele bogate in iod sunt de preferat intr-o asemenea situatie.

Sarea de bucatarie este tratata cu iod, acest lucru il stie multa lume, dar din pacate nu va fi suficienta pentru prevenirea efectelor radiatiilor mai puternice deoarece sunt necesare cantitati foarte mari de sare de bucatarie ca sa se poate vorbi despre o eficienta a acestui aliment pentru prevenirea efectelor radiatiilor.

Fructele de mare sunt probabil alimentele cele mai bogate in iod din intreaga lume, iar de curand au aparut si suplimente pe baza de fructe de mare special adresate nevoii populatiei de a se proteja de efectul radiatiilor. Intrucat necesarul zilnic de iod pentru organismul uman este de doar 150 micrograme, iar fructele de mare pot oferi chiar si mai mult de 1 gram de iod pe portie se subtintelege si de ce aceste alimente sunt calduros recomandate pentru prevenirea efectelor radiatiilor.

Alaturi de fructele de mare si consumul de seminte de mere, struguri, pepene verde sau de pere poate ajuta simtitor la prevenirea efectelor radiatiilor si de asemenea introducerea in meniul zilnic de alte tipuri de seminte comestibile precum semintele de bostan, floarea-soarelui, in, susan etc. Si acestea vor proteja organismul de efectul radiatiilor, medicii descoperind de curand eficienta lor crescuta pentru astfel de situatii de nedorit.

Din pacate lista alimentelor bogate in iod, cu efect pozitiv pentru combaterea efectelor radiatiilor nu este o lista foarte larga, dar alimentele prezente aici sunt usor de procurat si de aceea nu strica daca si dumneavoastra incercati sa le consumati mai des, bineinteles si cu aprobarea medicului vostru de familie sau a altor specialisti in medicina.

Autor:  Lucia Mihailescu