Site coolinaria.ro

Cancerul de sani si prevenirea sa prin masuri alimentare corecte


Cancerul de sani si prevenirea sa prin masuri alimentare corecte Frecventa cancerului de sani incepe sa scada gratie atat masurilor deosebite luate de catre autoritatea medicala cat si masurilor de ordin alimentar foarte bune recomandate de catre nutritionisti, fiind in prezent relativ simplu sa se previna cancerul de sani printr-o alimentatie corecta si bine echilibrata in nutrimente.

Cade totusi in obligatia femeilor sa se intereseze in amanunt despre masurile pe care trebuie sa le ia pentru a preveni cu succes aparitia cancerului de sani, informatia de calitate existand din abundenta, dar trebuind si consultata si filtrata dupa necesitati si preferintele fiecareia dintre cele care se simt amenintate de acest flagel.

Una dintre cauzele de ordin alimentar care pot provoca cancerul de sani este deficienta de vitamina D3, in absenta acestei vitamine riscul crescand cu pana la 70 de procente si trebuind de aceea sa fie introduse la dieta regulata si suplimente si alimente care contin aceasta vitamina.

Alaturi de vitamina D3, si alti antioxidanti vor putea ajuta la prevenirea cancerului de sani, aici putand aminti la loc de cinste acizii grasi omega 3, vitaminele A, C si E, calciul, zincul, si de asemenea fibrele alimentare. In contrapartida, alimentele bogate in zahar prezinta un risc ridicat si ar trebui eliminate complet de la dieta.

Dintre produsele alimentare recomandate pentru prevenirea cancerului de sani, care contin si antioxidantii mai sus amintiti precum si alte substante utile pentru sanatatea sanilor putem recomanda: morcovii si sucul proaspat de morcovi cruzi, cerealele integrale, semintele de in, nucile, legumele boabe, merele, broccoli, pestele, laptele degresat si fortificat cu vitamina D, ouale, fructele de mare, ceaiul verde si branzeturile degresate moi.

Miscarea in aer liber este esentiala pentru prevenirea cancerului de sani, obezitatea si sedentarismul fiind factori majori de risc din acest punct de vedere. Chiar si plimbarile mai lungi de placere sunt o adevarata binecuvantare, fiind recomandat sa se faca astfel de plimbari zilnic, macar pentru 30 de minute.

Informatii detaliate pentru masurile utile de luat pentru prevenirea cancerului de sani puteti gasi peste tot in mediul online, iar medicii va vor sta mereu la dispozitie pentru a va oferi la randul lor sfaturi atat in plan alimentar cat si de natura strict medicala.

Autor:  Lucia Mihailescu