Site coolinaria.ro

Recomandari utile pentru un par, unghii si o piele stralucitor de sanatoase


Recomandari utile pentru un par, unghii si o piele stralucitor de sanatoase Se stie faptul ca parul, unghiile sau pielea lipsite de stralucire si/sau deteriorate sunt semnale clare ale unor afectiuni ascunse din organismul nostru, iar cei care se ghideaza si dupa aceste indicii atunci cand isi vad de sanatate vor reusi sa preintimpine mai usor cronicizarea unor posibile boli care sa le ameninte traiul lor de zi cu zi.

O atentie speciala acordata ingrijirii unghiilor, parului si pielii atat prin masuri de ordin cosmetic cat si de ordin alimentar este o forma foarte eficienta de prevenire a bolii, in functie de simptomele prezente la un moment dat noi putand sa luam la timp exact acele masuri care se impun a fi luate cu maxima urgenta.

Astfel, un par uscat, lipsit de stralucire, cu varfurile despicate si care se mai si rareste progresiv arata in mod clar o expunere semnificativa la stres acompaniata de lipsa de respect si de grija fata de propria persoana, acum fiind recomandat sa reducem la minimum stresul, sa ne odihnim mai bine si sa ne ocupam indeaproape de sanatatea noastra.

In ce priveste pielea, aici apar aproape imediat toate semnele unor probleme de sanatate mai de profunzime fie vorba despre pete, portiuni inrosite, riduri si cute, uscaciune, mancarimi si altele similare. O stare de dezhidratare cronica a organismului poate conduce la astfel de simptome, dar de asemenea va fi vorba si despre carente de ordin alimentar.

Unghiile pot si acestea sa fie lipsite de stralucire, sa aiba un aspect urat, sa se rupa usor si sa prezinte si unele pete albe, in asemenea situatie organismul semnalandu-ne deficiente clare de vitamine si minerale pe care trebuie sa le reintroducem in dieta noastra pentru a nu se agrava conditia noastra de sanatate.

Fumatul, consumul de alcool, lipsa de odihna, constipatia repetata, expunerea la factorii de poluare, lipsa de hidratare si o dieta neechilibrata pot aduce multe deservicii organismului nostru, iar acest lucru ne va fi semnalat inclusiv prin probleme diverse ale pielii, ale unghiilor sau ale parului.

In consecinta, o dieta pentru par, unghii si o piele sanatoasa va trebui obligatoriu sa excluda pe termen lung alimentele cu efect inflamator precum carbohidratii din produsele rafinate, zaharul, alcoolul, cafeaua, tutunul si grasimile saturate si sa includa alimente mai sanatoase asa cum sunt carbohidratii din cereale integrale, legume si fructe, grasimile mononesaturate si proteinele de calitate.

Nu in ultimul rand, o crestere a aportului de apa si de fibre alimentare la dieta vor permite organismului o detoxifiere corecta, astfel noi scpaand de o serie de probleme care pot afecta in egala masura si aspectul parului, a pielii si a unghiilor noastre.

Stresul trebuie evitat constant daca ne dorim o sanatate de fier atat prin schimbarea stilului nostru de viata cat si prin practicarea de miscare in aer liber, meditatie si un grad mai mare de socializare. Concomitent cu asemenea masuri, trebuie sa reducem si expunerea noastra la factorii de poluare si agentii toxici care de asemenea ne pun serios sanatatea la risc.

Nutrimentele cele mai recomandate pentru o piele sanatoasa si un par si unghii stralucitoare includ vitamina A si betacarotenii, vitaminele din gama complex B, vitaminele C si E, calciul, seleniul, zincul, alti antioxidanti din produse agricole proaspete si de asemenea acizi grasi esentiali fiecare dintre aceste nutrimente trebuind sa fie prezente zilnic in dieta noastra.

Daca masurile luate de noi vor fi sau nu incununate de succes, asta vom sti acordand atentie la semnalele venite tot din partea organismului nostru care ne va multumi, conferindu-ne un aspect mult mai placut, niste unghii netede si stralucitoare, un par sanatos si o piele supla si plesnind de sanatate.

Sa acordam de aceea o atentie mai mare la simptomele care anunta apropierea bolii si pe aceasta cale si sa nu uitam sa luam si cele mai bune masuri de preventie, pentru ca nu doar pielea, parul si unghiile noastre se vor bucura de un plus de sanatate, dar intregul nostru organism va beneficia de pe urma unor astfel de masuri preventive de exceptie.

Autor:  Lucia Mihailescu