Site coolinaria.ro

Hipertiroidismul ar putea fi ameliorat printr-o alimentatie stiintifica


Hipertiroidismul ar putea fi ameliorat printr-o alimentatie stiintifica Hipertiroidismul este una dintre putinele afectiuni cronice care nu poate fi clar corelata in prezent cu modul in care ne alimentam din cauza lipsei unor informatii stiintifice care sa aduca un plus de lumina in acest sens.

Exista totusi si voci autorizate care recomanda persoanelor care sufera de hipertiroidism un consum crescut de varza, conopida, spanac, pastarnac si alte radacinoase pentru o ameliorare a acestei afectiuni, dar nici acestia nu pot aduce dovezi concludente in sprijinul unor asemenea sfaturi de ordin alimentar.

Se pare totusi ca alimentele proaspete, naturale si neprocesate pot oferi un plus de sanatate pentru cei care sufera de hipertiroidism, iar acest lucru se datoreaza aportului de vitamine si minerale din compozitia lor, pe care organismul le poate folosi la libera sa alegere, reglandu-si astfel multumitor procesele vitale, inclusiv pe cele care privesc glanda tiroida.

In contrapartida, se vorbeste si despre alimente si bauturi cu rol negativ in vindecarea hipertiroidismului, aici stimulente precum cafeaua si alcoolul si produsele procesate ocupand primele locuri.

In teorie, hipertiroidismul ar putea fi deci ameliorat si printr-o alimentatie corecta, bogata in minerale si vitamine si lipsita de cafea, alcool si produse procesate, ideal fiind sa oferim organismului ceea ce simtim ca ii face bine si sa evitam constant alimentele care ne agraveaza conditia noastre de sanatate.

Putin mai bine stau lucrurile cu ceaiurile din plante si anumite suplimente naturale recunoscute pentru activitatea lor pozitiva in asemenea situatie. Acestea pot fi introduse la dieta cu recomandarea medicului si vor aduce un plus de sanatate alaturi de tratamentul specific pentru aceasta afectiune.

Din punct de vedere alimentar nu se pot deci face multe pentru ameliorarea hipertiroidismului, dar exista sperante ca cercetarile desfasurate pe viitor sa evidentieze si legaturi ceva mai clare intre alimentatie si cresterea activitatii glandei tiroide.

Pentru moment insa este indicat sa se evite complet stimulentele si produsele procesate si sa se consume multe alimente proaspete si pline de vitamine cat mai variate. Hipertiroidismul ramane in continuare o boala despre care stim foarte putine lucruri, dar o alimentatie corecta nu poate strica si trebuie avuta in vedere atunci cand aceasta boala isi face simtita prezenta si in organismul nostru.

Autor:  Lucia Mihailescu