Site coolinaria.ro

Supe reci pentru o vara de neuitat


Supe reci pentru o vara de neuitat Vara este un anotimp care cere mereu preparate proaspete si reci, iar supele nu pot nici ele sa lipseasca de la un meniu complet specific pentru anotimpul calduros. Pline de nutrimente variate si bucurandu-se de bogatia produselor de sezon, astfel de supe reci nu pot fi trecute usor cu vederea, diversitatea lor fiind destul de mare, iar modul de preparare relativ simplu si deloc costisitor in ce priveste investitiile de facut.

Cele mai cunoscute supe reci pentru anotimpul cald sunt celebrele supe Gazpacho, cu o bogata traditie in spate si deosebit de gustate in toate partile lumii. Cu un continut mai mare de proteine (gazpacho alb) sau un aport marit de vitamine si minerale (gazpacho verde si rosu), supele spaniole pot aduce multe prospetime si sanatate nu doar vara, dar si pe toata durata anului, daca asa se doreste.

O alta supa rece foarte gustata si sanatoasa pe timp de vara este supa de avocado, incarcata de-a dreptul cu antioxidanti si grasimi sanatoase si de aceea de neomis la dieta din anotimpul cald. La fel de placuta la gust si plina de nutrimente este considerata a fi si supa rece de broccoli, putin mai dificil de preparat, dar meritand din plin toate eforturile depuse in acest sens.

Alte supe reci, care sa merite a fi consumate pe timp de vara mai sunt si supa de zucchini, , supa Vichyssoise din praz si cartofi, dar si foarte gustoasele supe din fructe unde se poate folosi alternativ sau combinat mango, fructe de padure, cirese, piersici, pepene rosu si multe, multe alte fructe de sezon.

Vara inca nu s-a incheiat, caldura este in toi deci nu uitati sa profitati din plin de retetele pentru supe reci, realizate cu maiestrie si oferite voua in multe locuri de pe Internet. Astfel de experiente culinare va pot fi de mare folos si pe viitor, iar oaspetii vostri va vor multumi din toata inima daca ii veti servi uneori si cu un bol de supa rece, fie vorba despre putin gazpacho, o supa Vichyssoise ca la carte sau o supa delicioasa din capsuni cu fructe de padure.

Autor:  Lucia Mihailescu