Site coolinaria.ro

Prevenirea bolilor de piele prin dieta corecta


Prevenirea bolilor de piele prin dieta corecta Dermatitele sunt boli cauzate de diverse inflamatii ale pielii care apar ca rezultat direct al contactului cu unele substante toxice sau drept urmare a unei diete gresite. In unele situatii, dermatitele se pot vindeca printr-o simpla schimbare de ordin alimentar, dar exista si situatii cand va fi nevoie si de un tratament medical serios pentru a se putea trata o problema a pielii.

Din punct de vedere alimentar, bolile de piele sunt ameliorate simtitor printr-un aport marit de apa la dieta, fiind acum de preferat apa bine filtrata, pura din punct de vedere microbiologic. Pielea va folosi apoi belsugul de lichid pentru a isi intretine functiile la superlativ, capatand un aspect apropiat de normal si eliminand toxinele care ii cauzau starea de inflamatie.

Concomitent cu un aport marit de apa, la dieta se vor putea introduce si alimente bogate in gama de vitamine B, in vitaminele A si E si in acizi grasi esentiali, aceste substante putand fi obtinute din cereale integrale, legume si fructe, carne proaspata, peste, uleiuri sanatoase, avocado sau chiar si suplimente acolo unde doctorul permite acest lucru.

In rare situatii, pacientul poate fi sensibil la anumiti compusi din alimente, trebuind de aceea sa fie evitate acele produse care pot crea alergii, asa cum sunt si laptele, cerealele cu gluten, anumite fructe, ouale, unele produse din carne si altele. Astfel de alergii au de regula un istoric medical si se va sti ce sa se faca pentru a se evita complicatiile, tinandu-se totusi o dieta corecta pentru tratarea celorlalte probleme de piele.

Dermatitele pot fi rezolvate mai intotdeauna prin adoptarea unei diete medicale corecte, in unele situatii impunandu-se tratament suplimentar, iar in altele nu. De regula, din punct de vedere alimentar va fi intotdeauna vorba despre renuntarea la produsele cu efect inflamator si introducerea de produse alcaline cu indice glicemic redus care sa detoxifieze multumitor organismul.

Nu trebuie deci neglijat planul alimentatiei zilnice atunci cand exista probleme ale pielii deoarece dieta este esentiala pentru tratarea problemelor de piele. Cine uita de acest lucru va risca sa dezvolte afectiuni mai grave deoarece mai mereu o dermatita semnaleaza si prezent unor boli ascunse in organismul nostru.

Autor:  Lucia Mihailescu