Site coolinaria.ro

Testarea ADN-ului din materiile fecale poate depista din timp cancerul de colon


Testarea ADN-ului din materiile fecale poate depista din timp cancerul de colon Cancerul de colon poate fi mai nou depistat si prin testarea ADN-ului din materiile fecale, aici regasindu-se informatii despre celulele aliniate de-a lungul tesuturilor din colon si oferind-se indicii destul de corecte despre posibile tumori sau polipi care s-ar putea afla pe acest traseu.

Pentru un rezultat superior, testul de ADN foloseste markeri multipli care sa permita un grad ridicat de depistare a celulelor canceroase, iar tehnica utilizata pentru acest test este de ultima generatie, neinvaziva si capabila sa identifice si acei polipi care pot preceda aparitia cancerului, dar fara a fi categorisiti drept cancer.

Testarea ADN-ului din materiile fecale este o metoda de depistare a cancerului de colon care va cunoaste forme din ce in ce mai eficiente, in prezent existand mai multe variante propuse pentru aprobare, unele pe punctul de a fi validate, iar altele asteptand inca sa fie incluse in circuitul de asistenta medicala.

Specialistii in medicina sunt multumiti de rezultatele pe care le pot obtine si pe aceasta cale si multi dintre dansii au declarat ca testul de ADN pentru cancerul de colon va fi un mijloc util pus la indemana lor prin care sa ajute pacientii care se prezinta din timp la medic sa combata eficient aparitia acestui tip de cancer.

In Romania, testul de DNA din materii fecale de asemenea asteapta aprobarea, existand si la noi opinii favorabile in acest sens din partea comunitatii medicale. Costurile pentru acest test nu sunt foarte scazute si vor trebui identificate si cai eficiente pentru a il face accesibil catre cat mai multe persoane provenind din toate categoriile sociale.

Autor:  Lucia Mihailescu