Site coolinaria.ro

Ouale organice pot reduce riscul contractarii cancerului!


Ouale organice pot reduce riscul contractarii cancerului! Desi inca multa lume se fereste sa consume oua mai ales in perioada anotimpului calduros, medicii ne spun ca aceste produse au un rol benefic pentru sanatatea noastra, ouale organice fiind recent supuse mai multor studii stiintifice si dovedindu-se a fi de neinlocuit pentru o dieta echilibrata sau chiar si pentru prevenirea unor afectiuni grave asa cum este si cancerul de sani.

Introduse de timpuriu la dieta adolescentelor, ouale produse in mod organic pot reduce simtitor riscul de cancer la san prin aportul de nutrimente pe care il ofera, care stimuleaza cresterea armonioasa a tinerilor oferindu-le surplusul necesar de vitamine si minerale. Nu proteinele din oua vor avea un cuvant de spus din acest punct de vedere ci alte substante care regleaza multumitor echilibrul hormonal al unui trup in crestere.

Ouale organice contin si mai putine grasimi saturate decat carnea si alte produse animale si de aceea aportul lor la dieta nu va impieta asupra cresterii in greutate indiferent daca este vorba despre consumul exclusiv al albusului sau si despre galbenus. In special acizii omega 3 continuti in oua sunt eficienti pentru prevenirea cancerului de san si superiori din punct de vedere calitativ celor continuti de suplimentele alimentare.

Desi nu exista inca niste dovezi clare privitor la rolul pozitiv pentru prevenirea cancerului de san pe care il poate avea consumul de oua organice si la adulti, se crede totusi ca introducerea acestora la dieta unei femei adulte va aduce certe beneficii pentru sanatatea sa la fel cum se intampla si in cazul adolescentelor. Se recomanda astfel consumul a 2 oua pe zi, la mesele din prima parte a zilei, iar persoanele care procedeaza deja in acest mod pot confirma pe viu concluziile savantilor in medicina care afirma ca aportul constant de oua la dieta este un lucru sanatos si nicidecum negativ pentru noi.

Autor:  Lucia Mihailescu