Site coolinaria.ro

Mici secrete ale gatitului rapid si sanatos


Mici secrete ale gatitului rapid si sanatos La fel cum maestrii bucatari apeleaza uneori la unele trucuri pentru a grabi gatitul, si noi putem proceda similar acasa fara insa a renunta nici la masurile de igiena alimentara si nici la niste standarde superioare de calitate:

1. O friptura la cuptor, de exemplu, se introduce doar dupa ce am incins in prealabil cuptorul, carnea fiind puternic recomandat sa nu se cresteze si nici sa se intepe cu obiecte ascutite pentru a isi pastra sucurile naturale si a se gati mai repede si mai bine.

2. In ciuda parerilor contrarii, un piure din legume si/sau fructe este mult mai gustos daca il preparam manual si nu cu un dispozitiv electric. Surprinzator pentru multi, procesarea manuala a piureului va dura mai putin decat cea electrica.

3. Salatele si alte preparate care au nevoie sa fie amestecate pentru a fi servite pot fi pregatite mult mai rapid si mai bine cu dispozitive manuale, special destinate acestei activitati culinare.

4. Sucurile proaspete de citrice, laptele, morcovii fierti si alte ingrediente pot ajuta la reducerea zaharului din reteta culinara, lucru sanatos desigur pentru noi toti.

5. Spayurile de gatit, cu uleiuri vegetale, fac o treaba exceptionala si, suplimentar, presupun garantat si controlul mai strict al grasimilor vegetale introduse la gatit.

6. Ingredientele proaspete sunt cele mai potrivite pentru gatitul rapid si de calitate. Intotdeauna ar trebui sa le avem la indemana, fie si in cantitati mai mici deoarece astfel totul va arata mai bine la final si gustul mancarii va fi de asemenea mai placut.

7. Daca ne place sa adaugam smantana si/sau unt la gatit putem opta pentr variantele lor degresate, iar la nevoie sa le imbogatim cu albus de ou pentru efecte de zile mari. E mai sanatos asa si nu va mai fi nevoie nici de smantana grasa si nici de unt nedegresat.

8. Meniurile echilibrate in nutrimente pot fi obtinute rapid si usor prin adaugarea de mai multe ingrediente sanatoase in acelasi preparat: legume, carne proaspata, cereale, grasimi mononesaturate, zarzavaturi proaspete si condimente 100% naturale.

9. Culoarea poate da un plus pretios preparatului culinar, iar cei care fac des apel si la culoare nu vor gresi chiar si atunci cand gatesc pe graba.

10. Preparatele rapide nu trebuie neaparat sa fie pline de calorii ori ingrediente procesate, iar aici fulgii din cereale, legumele, fructele, painea prajita, branzeturile, carnea proaspata, orezul sau mazarea se pot dovedi de mare ajutor.

Autor:  Lucia Mihailescu