Site coolinaria.ro

Painea organica poate reprezenta o alternativa sanatoasa la cea din comert


Painea organica poate reprezenta o alternativa sanatoasa la cea din comert Intrucat multe magazine alimentare comercializeaza in prezent faina integrala si alte ingrediente de tip organic pentru prepararea painii de casa, nu e deloc rau sa ne facem si noi planuri pentru achizitionarea unei masini de facut paine de casa sau macar sa incercam sa ne preparam manual aceasta paine pentru a consuma periodic o paine mai sanatoasa, dar si mai gustoasa, facuta cu dragoste si plina de nutrimente de cea mai buna calitate.

Masinile de facut paine sunt de departe alternativa cea mai convenabila deoarece permit amestecarea optima a ingredientelor precum si obtinerea unei paini de calitate cu un minimum de efort si economie la faina si alte ingrediente. Painea astfel preparata nu va avea un gust diferit de painea obisnuita pentru consum, dar va contine nutrimente de valoare si multe fibre alimentare si, suplimentar, va fi complet lipsita de temutele chimicale care mai apar prin produsele de panificatie puse la vanzare.

O paine organica se prepara de regula din faina integrala de grau sau din faina de secara ori cereale sanatoase la alegere si foloseste untul si alte ingrediente naturale in locul grasimilor hidrogenate ori a aditivilor alimentari la care apeleaza frecvent brutarii profesionisti. Painea organica nu este deloc diferita de painea de casa preparata altadata de bunicii nostri din recolta proprie de cereale si poate fi obtinuta atat prin apelul la masina de facut paine cat si prin metoda traditionala a coacerii la cuptor sau la vatra, acolo unde este posibil.

Este foarte posibil ca primele incercari sa nu se dovedeasca deloc incununate de succes atunci cand dorim sa ne coacem painea acasa, dar nu trebuie sa renuntam atat de repede deoarece painea organica preparata astfel este cu adevarat o alegere sanatoasa raportat la painea procurata din comert si se pot adesea realiza economii serioase si pe aceasta cale, dar fara a se face deloc rabat de la calitate.

In mod paradoxal, foarte multi dintre noi preferam inca sa consumam o paine cu faina rafinata si plina de ingrediente nesanatoase, din pura comoditate, dar mai sanatos va fi sa optam definitiv pentru o paine organica, gustoasa si usor de preparat, desavarsindu-ne astfel si abilitatile noastre culinare, dar si imbogatindu-ne meniul zilnic cu nutrimente valoroase prezente in faina integrala si in celelalte ingrediente naturale pe care mai dorim sa le introducem la gatit.

Autor:  Lucia Mihailescu