Site coolinaria.ro

Consumul regulat de legume ne pazeste de cancer!


Consumul regulat de legume ne pazeste de cancer! Legumele revin in atentia cercetatorilor in nutritie prin unii antioxidanti puternici pe care ii contin, recent fiind descoperit faptul ca doi compusi chimici rezultati prin consumul regulat de legume, acidul fitic si butiratul, pot preveni bine aparitia cancerului, reducand riscul contractarii acestei temute boli la cote minime.

Acidul fitic este unul dintre compusii importanti care se regasesc in mai toate legumele, iar butiratul rezulta in urma consumului de legume sub forma unul lant de acizi grasi produsi in intestinul gros prin fermentarea bacteriilor din legumele procesate care ajung aici.

Butiratul poate preveni cu succes aparitia si dezvoltarea tumorilor, inhiband practic proliferarea celulelor canceroase si stimuland sistemul imunitar, iar suplimentar poate reduce si inflamatiile din intestinul gros, protejandu-ne astfel de aparitia cancerului de colon.

Acidul fitic, destul de hulit in trecut in lumea medicala, s-a descoperit ca de fapt ajuta si nu dauneaza organismului uman, protejandu-ne de cancerul de san, cancerul de colon, de ficat, de piele sau cel de prostata, iar recomandarile medicilor in prezent sunt toate in favoarea consumului zilnic de legume si nu a unui consum mai moderat asa cum se cerea in trecut.

Bogate si in multi alti antioxidanti de valoare, legumele sunt deci produse alimentare de introdus la dieta oricarei persoane ajutand multumitor atat la cresterea nivelurilor de energie cat si la stabilizarea nivelului de zahar din sange, ori la reglarea apetitului alimentar si la mentinerea greutatii corporale la parametri optimi.

Indiferent daca sunt consumate in stare cruda sau gatite, legumele vor oferi astfel cantitati suficiente de butirat si acid fitic, indeajuns cat sa ne protejeze mai bine de riscurile aparitiei cancerului si a altor boli, noi toti trebuind sa oferim mai multa atentie acestei categorii de alimente si sa le consumam mai des decat inainte pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le aduc organismului nostru suprasolicitat de stres si de o alimentatie nu intotdeauna bine echilibrata in nutrimente de calitate.

Autor:  Lucia Mihailescu