Site coolinaria.ro

Satisfacerea apetitului alimentar se realizeaza mai repede pe cai sanatoase!


Satisfacerea apetitului alimentar se realizeaza mai repede pe cai sanatoase! Un consumator bine informat este in egala masura si un consumator multumit, fiind cat se poate de adevarat faptul ca persoanele care fac piata in cunostinta de cauza reusesc sa prepare mese mult mai bine echilibrate in nutrimente decat cei mai putin informati si de asemenea reusesc sa faca si economii importante fara insa a renunta la calitate.

Pentru astfel de consumatori mereu la curent cu toate noutatile de pe piata agro-alimentara este deja evident faptul ca mai ales produsele bogate in nutrimente superioare, proaspete si naturale, pot satisface multumitor apetitul alimentar, aducand in acelasi timp si beneficii reale pentru sanatatea noastra pe termen lung.

Comparativ cu un meniu incarcat, bogat in calorii, grasimi si zahar, care este gustos si care poate satisface foamea pe perioade scurte de vreme, meniurile sanatoase includ de cele mai multe ori portii mai mici la fiecare masa, sunt mai usor de procesat de catre organism si potolesc foamea pe perioade lungi de vreme, contribuind din plin la mentinerea unei greutati corporale optime.

Avantajele includerii de produse si ingrediente sanatoase la dieta noastra depasesc sfera aspectului fizic si merg in profunzimea organismului uman, acolo unde orice suprasolicitare va consuma resurse pretioase, imbatranindu-ne astfel mai repede si furandu-ne mult din energiile noastre vitale.

Starile de inflamatie din organism si dezechilibrele de tip hormonal sunt direct legate de alimentatia nesanatoasa, plina de calorii si de produse procesate, alimentele proaspete, naturale si sanatoase reusind dimpotriva sa elimine astfel de situatii grave si sa dea un impuls pozitiv intregului organism prin aportul utile de nutrimente esentiale pe care il aduc in meniul de zi cu zi.

Beneficiile consumului de alimente sanatoase includ printre altele si aportul marit de fibre alimentare, apa si alte lichide, aportul de minerale si vitamine in cantitatile necesare organismului uman, senzatia de bine peste zi, cresterea nivelurilor de energie, stimularea sanatatii mentale si a memoriei sau dezvoltarea si intretinerea optima a masei musculare, a sistemului osos si a danturii.

Alegand deci sa mancam mai sanatos va fi intru totul spre binele nostru, mancarea nepierzand cu nimic din gustul sau placut chiar si atunci cand apelam mai rar la sare, zahar, grasimi sau la produsele rafinate din comert.

Apetitul nostru ramane la cote normale in acest fel, iar caile cele mai bune de satisfacere a senzatiei de foame vor trebui sa includa toate produsele cunoscute ca sanatoase si sa elimine treptat orice stim ca ne va conduce cu incetul la dezechilibre alimentare, cresteri mari in greutate sau chiar si la instalarea unor boli grave in organismul nostru.

Autor:  Lucia Mihailescu