Site coolinaria.ro

Medicii vor folosi noi teste pentru a ajuta persoanele obeze


Medicii vor folosi noi teste pentru a ajuta persoanele obeze Savantii in medicina au oferit doctorilor un nou instrument de evaluare a persoanelor obeze, ajutandu-i astfel pe acestia sa depisteze pacientii cu risc crescut si sa le ofere un tratament prioritar si de urgenta pentru a se preveni astfel mai eficient decesul cauzat de obezitate si complicatiile sale.

Multe dintre persoanele obeze reusesc sa isi mentina sanatatea la un nivel satisfacator, fapt pentru care aceste persoane nu reprezinta o prioritate din punct de vedere medical, iar noua metoda pusa la punct de cercetatori va ajuta astfel la selectarea mai precisa a persoanelor obeze care au si complicatii cauzate de greutatea lor corporala mult peste nivelul mediu.

Savantii si-au botezat noul lor dispozitiv cu abrevierea EOSS (Sistemul Edmonton de Evaluare a Obezitatii), iar descoperirea a fost facuta la Universitatea Alberta din Canada unde exista un puternic centru de cercetare in medicina care a oferit si in trecut alte metode de diagnosticare folosite in prezent de medicii din intreaga lume.

Pentru persoanele obeze, noul dispozitiv medical EOSS va insemna foarte mult, ridicandu-le semnificativ speranta de viata, aceasta metoda de diagnosticare ajutand doctorii sa identifice multe complicatii si, la nevoie, chiar sa propuna interventia chirurgicala acolo unde nu mai exista sanse pentru un tratament alternativ.

Conform evaluarii cu ajutorul dispozitivului EOSS, persoanele obeze se pot incadra la gradul 1, 2 sau 3 de risc, persoanele diagnosticate cu gradul 3 fiind deja in prag de diabet, hipertensiune arteriala sau alte probleme grave de sanatate. Odata stabilit acest lucru, medicii vor putea apoi oferi tratamentul corect, amanand obezii cu gradul 1 in favoarea celor cu gradul 3 pentru o operativitate crescuta si o optimizare a costurilor serviciilor de sanatate.

Sistemul Edmonton de Evaluare a Obezitatii este astfel o metoda de diagnosticare foarte utila pusa la dispozitia medicilor din intreaga lume, iar rezultatele pozitive inregistrate prin utilizarea sa pe scara larga nu vor intarzia cu siguranta sa apara odata ce dispozitivul EOSS va deveni un instrument obisnuit de lucru pentru tot mai multe spitale de pe mapamond.

Autor:  Lucia Mihailescu