Site coolinaria.ro

Detoxifiere cu fructe in doar 3 zile


Detoxifiere cu fructe in doar 3 zile Detoxifierea este necesara pentru organismele suprasolicitate de o alimentatie gresita, dar prinde bine si tuturor celorlalti daca se face preventiv macar de doua ori pe an, eliminandu-se pe aceasta cale o serie intreaga de toxine acumulate vrand-nevrand in organismul nostru pe parcursul timpului. O detoxifiere generala se impune de fiecare data cand prezentam simptome precum oboseala, iritabilitate, balonari repetate sau o senzatie covarsitoare de disconfort psihic, iar metodele la indemana noastra in acest sens sunt diverse, plecand de la dieta de tip vegetarian cu aport mare de lichide si pana la postul negru religios.

Dietele de detoxifiere nu tin de regula mai mult de 14 zile, iar cele care dau rezultate rapide gratie anumitor alimente cu efect detoxifiant chiar si mai putin, pierzandu-se acum si in greutate, un obiectiv urmarit de multe persoane de altfel. Dietele de detoxifiere pot fi uneori si periculoase pentru sanatate daca nu se ofera suficiente nutrimente organismului ori daca nu se introduc suficiente calorii in meniul zilnic. De asemenea, o dieta de detoxifiere care nu se bazeaza si pe un consum crescut de apa nu este o dieta valabila intrucat apa ajuta la detoxifiere chiar mai mult decat alimentele-minune des laudate in presa de specialitate.

Fructele sunt probabil alimentele care vin imediat dupa apa ca eficienta la o dieta de detoxifiere, merele si fructele de grapefruit ocupand aici o pozitie centrala. Consumate ca atare sau sub forma de sucuri de casa, fructele vor oferi organismului fibre alimentare din belsug, antioxidanti si minerale care distrug toxinele sau le forteaza sa se elimine pe cale naturala. Cresc astfel si nivelurile de energie si este optimizata si activitatea ficatului si a altor organe majore ale trupului uman. De evitat vor fi totusi fructele cu indice glicemic mare, adica cele bogate in zahar sau fructele uscate ori cele conservate.

Pe langa fructe, la dietele de detoxifiere un rol important il vor avea si bauturile de proteine, care pot fi servite cam de 5 ori pe zi, la intervale de 2-3 ore pentru a se echilibra organismul cu nutrimente si pentru a se stimula detoxifierea corecta. Proteinele din zer sunt calitativ superioare si recomandate la dieta de detoxifiere deoarece se absorb mai greu si vor intretine senzatia de satietate peste zi, evitandu-se astfel tentatia gustarilor dintre mese.

In ce priveste mesele propriu-zise, la dietele de detoxifiere acestea vor include meniuri simple si portii mai mici decat de obicei bazate pe ingrediente naturale, proaspete precum legumele, zarzavaturile, salate din legume si zarzavaturi, avocado, ulei de masline, lamai si zeama de lamaie, piept de pasare, peste, cate un ou pe zi, si carne slaba tot in portii mici, nu mai mult de 100 de grame pe zi. Apa poate fi bauta atat intre mese cat si pe durata meselor zilnice, fiind astfel asigurata eliminarea eficace a toxinelor. Nu intotdeauna insa organismul nostru va face fata restrictiilor dietelor de detoxifiere, nefiind de aceea recomandat sa se tina asemenea diete atunci cand se desfasoara activitati care presupun efort fizic intens.

La o dieta de detoxifiere, exercitiile fizice se fac cu moderatie, plimbarile in aer liber fiind mai recomandate acum decat exercitiile cu consum mare de energie. De asemenea si exercitiile pentru optimizarea activitatii cardiace sunt binevenite, dar tot cu moderatie. Organismul este in aceasta perioada supus unor schimbari binevenite, dar si destul de solicitante si de aceea nu trebuie fortat prin miscare fizica practicata intensiv, fiind timp suficient si pentru asta mai tarziu, dupa ce se incheie dieta de detoxifiere si se revine la o alimentatie normala.

La o dieta de detoxifiere care tine intre 3 si 7 zile se pot pierde mai multe kilograme, nefiind deloc de mirare daca se descopera ca la final au fost date jos 5-6 kilograme, lucru posibil gratie unui aport marit de apa si fibre alimentare la dieta precum si stimularii metabolismului prin proteinele incluse in meniul zilnic. In acest mod, dietele de detoxifiere permit indeplinirea de obiective multiple, curatindu-se organismul de toxine, dar pierzandu-se si sanatos in greutate. Atentie totusi la alimentele propuse pentru dieta de detoxifiere precum si la numarul zilnic de calorii, tot ceea ce se afla sub limitele recomandate de catre nutritionisti putand fi si periculos pentru sanatatea voastra.

Autor:  Lucia Mihailescu