Site coolinaria.ro

Mancarea afrodisiaca mareste libidoul, dar vindeca si organismul de stres


Mancarea afrodisiaca mareste libidoul, dar vindeca si organismul de stres Foarte multe dintre produsele alimentare cu efect afrodisiac sunt recomandate de catre medici si sub forma de preparate pline de nutrimente si bune pentru sanatate, fiind de ajuns sa amintim aici scoicile, fructele de mare sau migdalele pentru a admite ca lucrurile stau chiar asa si ca intr-adevar cercetatorii din domeniul nutritiei au dreptate in afirmatiile lor cu privire la rolul benefic al unor asemenea alimente pentru organismul uman.

Mancarea afrodisiaca sporeste apetitul nostru sexual, dar poate adesea produce si unele schimbari in bine la nivel hormonal, reducand o serie dintre inflamatiile organismului si creand o stare generala de bine, lucru cu totul benefic desigur pentru partidele fierbinti de sex. Sexul in sine are si acesta un efect relaxant si revigorant daca se practica ca la carte astfel incat, combinate, mancarea afrodisiaca si sexul se poate spune ca au o certa valenta terapeutica si nu doar una care sa tina de placerea de moment.

Persoanele care consuma regulat alimente cu efect afrodisiac se pare ca se bucura si de o stare de sanatate mai buna decat restul, aceleasi persoane avand si o viata sexuala bogata, lucru pozitiv de asemenea pentru sanatate, toate procesele din organism, adica circulatia sanguina, activitatea sistemului nervos, a celui limfatic, echilibrul hormonal si altele fiind optimizate deopotriva de un bun aport de nutrimente cat si de o viata activa sexual.

Salatele de fructe sau de cruditati, migdalele, seminte diverse cu efect afrodisiac, unele legume sau chiar si carnea de calitate pot stimula la maximum apetitul sexual, dar ofera si multe minerale si vitamine organismului nostru, ceea ce ne permita noua sa vanam doi iepuri odata, obtinand si placere, dar si foloase practice prin consumul periodic al unor astfel de categorii de alimente. Suplimentar, mancarea afrodisiaca are adesea si un gust divin, un motiv in plus pentru a o consuma cu cea mai mare pofta.

Deloc surprinzator, mancarea afrodisiaca nici nu ingrasa, cam toate preparatele renumite pentru efectul lor stimulator fiind in egala masura si preparate usoare, special gatite pentru a nu obosi inutil organismul inaintea unor sedinte de sex de calitate. Vinul rosu sau alt tip de alcool care acompaniaza mai mereu mesele cu efect afrodisiac stimuleaza pozitiv digestia astfel incat, pe ansamblu, mancarea erotica este chiar o alternativa sanatoasa la alte preparate favorite de-ale noastre.

Unele alimente cu efect afrodisiac precum ceapa sau usturoiul nu dau prea bine la o cina romantica, dar si acestea isi pot oferi beneficiile reale daca se consuma la dieta regulata, efectul fiind cam acelasi, adica stimulandu-se pozitiv deopotriva apetitul sexual, dar si sanatatea noastra. Opus acestora, migdalele si unele condimente precum nucsoara, scortisoara sau alte condimente parfumate vor elimina in timp mirosul greu pe care il emana un corp transpirat, imbunatatind net sedinta de sex prin valentele lor olfactive. Aceste condimente insa nu se vor consuma chiar inainte de a face sex ci trebuie introduse in cantitati moderate la o dieta pe termen lung pentru a-si face astfel efectul dorit.

Mancarea afrodisiaca poate si merita sa fie introdusa in cadrul oricarei diete, o atentie speciala trebuind totusi sa fie acordata aportului de condimente picante precum si celui de zahar sau sare, in acest mod alimentele afrodisiace oferindu-ne cu adevarat doar beneficii pentru sanatate si nu incarcand organismul cu toxine si alte substante nocive. Mai mult decat atat, mancarea afrodisiaca stimuleaza armonios toate simturile noastre, operand subtil si asupra intelectului, astfel noi dobandind o stare superioara de bine care va reusi sa combata adesea stresul cotidian, pazindu-ne deci de alte boli, si acestea amenintator de prezente in lumea noastra moderna, marcata de violenta si prea multa lipsa de sensibilitate.

Autor:  Lucia Mihailescu