Site coolinaria.ro

Pudra de proteine si curele de slabit


Pudra de proteine si curele de slabit De mare folos la dietele de slabit, proteinele de calitate sunt usor de trecut cu vederea data fiind bogatia ofertei de produse animale de pe piata agro-alimentara, noi nereusind intotdeauna sa ne procuram carne sau derivate ale sale din sursele cele mai proaspete. Carnea de vita, muschiul de purcel, carnea de pasare, pestele, lactatele, ouale si branzeturile sunt toate produse bogate in proteine, dar pot adesea contine si grasimi saturate, hormoni de crestere, unele E-uri alimentare si alte substante nocive care viciaza beneficiile aduse organismului prin aportul bun de proteine la dieta. Carnea obtinuta din animalele crescute in mod asa-zis organic este superioara din toate punctele de vedere altor produse similare de pe rafturile magazinelor si al fel stau lucrurile si cu lactatele, ouale sau branzeturile "organice", dar acestea nu sunt singurele surse de proteine sanatoase, la fel de recomandate putand fi si proteinele vegetale sau cele folosite sub forma de pudra la prepararea de bauturi sanatoase din proteine. Carnea, consumata ca atare, poate crea usor o dependenta de tip alimentar prin gustul sau placut, lucru care va conduce automat si la cresterea in greutate, dar nu la fel stau lucrurile si cu pudra de proteine, aici obtinandu-se aceleasi avantaje, dar evitandu-se cu succes si cresterea apetitului alimentar.

Pudra de proteine poate fi obtinuta din diverse surse precum germenii de grau, zerul, tofu, albusul de oua, spirulina, legume boabe, quinoa, orez organic, migdale, broccoli, etc., in unele cazuri absorbtia de proteine in organism facandu-se mai lent, iar in alte cazuri mai rapid. Pudra de proteine cu absorbtie rapida este de regula destinata exclusiv sportivilor, celelalte tipuri de pudra de proteine care se absorb lent in organism putand fi consumate de orice persoana isi doreste sa le introduca la dieta. Cu efect garantat si sigura pentru sanatate, pudra de proteine este foarte utila pentru scaderea apetitului alimentar la persoanele supraponderale, fiind recomandat sa se consume in cantitati moderate pentru efecte maxime la dieta.

Spre deosebire de carne si derivatele sale, bauturile din proteine s-a dovedit ca pot mentine greutatea corporala optima pe durate mai lungi de vreme, fara a pune in pericol sanatatea rinichilor sau a ficatului prin acumularea de toxine in organism si suprasolictarea acestuia. Proteinele din zer, de exemplu, sunt foarte sanatoase, tin de foame pentru mai multa vreme si ofera aceleasi beneficii din punct de vedere nutritional ca si carnea proaspata, dar sunt mai usor de digerat si tolerate mult mai bine de catre organism decat carnea. Suplimentar, aceste proteine de calitate sunt si complet lipsite de grasimi saturate, lucru desigur de dorit la o dieta de slabit, dar si la o dieta obisnuita de intretinere.

Cu un meniu preponderent vegetarian, bogat in carbohidrati complecsi din fructe si legume, grasimi sanatoase mononesaturate, cereale integrale si bauturi din proteine se poate slabi relativ simplu, pierderile in greutate fiind acum nu foarte mari, dar sigure, iar riscurile pentru sanatate destul de mici. La o astfel de dieta nu exista nici pericolul de a pune la loc kilogramele pierdute, asa cum se mai intampla atunci cand proteinele se obtin preponderent din carne slaba, iar evitarea tuturor alimentelor cu indice glicemic mare va oferi sanse mai mari pentru a se atinge greutatea dorita in timp mai scurt. Bauturile din proteine sunt, in consecinta, o alternativa mai buna decat carnea slaba, dar numai pe durate limitate de timp, adica pana ce se ating obiectivele propuse la dieta de slabit.

Autor:  Lucia Mihailescu