Site coolinaria.ro

Si apa potabila poate contine antioxidanti!


Si apa potabila poate contine antioxidanti! Foarte multa lume se plange in prezent de calitatea slaba a apei potabile furnizata de regiile locale de apa si refuza sa o consume din abundenta deoarece are adesea un gust neplacut, este imbibata cu clor si, suplimentar, este foarte posibil sa contina si multe toxine si bacterii prezente atat la sursa cat si pe traseul apei pana la beneficiari.

Aceasta problema este prezenta nu doar in Romania, dar si in restul lumii, si acolo populatia declarand ca apa potabila din sistemul local de alimentare se afla adesea sub standardele civilizate si ca nu e deloc benefica pentru sanatatea omului si nici macar aceea a animalelor de companie. O situatie dramatica s-ar putea spune dat fiind faptul ca avem constant nevoie de apa pentru a evita dezhidratarea si pentru a reusi sa detoxifiem corect organismul nostru.

Savantii care se ocupa si de studiul apei pentru consumul public au recomandat insa, de ceva vreme, tuturor factorilor de raspundere sa apeleze cu incredere si la tehnologiile moderne de ionizare a apei pentru a oferi astfel o apa calitativ superioara populatiei, aceste tehnologii nefiind nici exagerat de scumpe si nici periculoase pentru sanatatea omului.

Apa ionizata este pura din punct de vedere microbiologic, bacteriile sau toxinele neputand rezista pe parcursul procesarii sale, oferind bune beneficii pentru sanatate si ajutand foarte mult la detoxifierea si recuperarea unui organism slabit de boala. Inclusiv radicalii liberi sunt neutralizati in prezenta apei ionizate si fortati sa paraseasca organismul, in acest mod intregul sistem imunitar primind stimuli pozitivi si devenind mult mai puternic prin consumul regulat de apa ionizata.

Conform studiilor stiintifice, apa ionizata are proprietati antioxidante de exceptie superioare celor oferite de alti antioxidanti valorosi precum vitaminele C sau E ori cei intalniti in ceaiul verde. Lucru important, apa ionizata scade si aciditatea organismului, avand un PH optim si promoveaza cu succes hidratarea intregului corp, inclusiv la nivel celular.

Folosita in concentratii diferite pentru tratarea de diverse afectiuni, apa ionizata este considerata de catre multi doctori ca un adevarat medicament, fiind utilizata ca forma de terapie alternativa in unele clinici din Japonia, Statele Unite ale Americii, Canada si alte tari cu un sistem de sanatate puternic. Rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare, iar riscurile pentru sanatate practic nule.

Pentru sistemul de alimentare publica cu apa, dotarea cu astfel de tehnologii moderne de ionizare a apei nu ar depasi posibilitatile financiare reale ale regiilor locale de apa, populatia fiind cu siguranta dispusa sa ofere un sprijin suplimentar daca i se va promite o imbunatatire considerabila a calitatii apei de baut. Ar fi o investitie utila in calitate si sanatate si este de mirare faptul ca nici pana in prezent nu se fac demersuri in acest sens macar cu titlu experimental, pentru a se testa daca intr-adevar merita sa furnizezi apa ionizata catre populatia larga.

O apa sanatoasa si bogata in antioxidanti, apa ionizata este o alternativa de preferat la apa oferita de sistemul public de alimentare si poate fi procurata fie din comert, fie prin montarea unui sistem de ionizare a apei in propria locuinta. Pretul acestor dispozitive depaseste adesea 1000 de euro, dar beneficiile pentru sanatate pot fi insemnate si merita din plin efortul, dar si toti banii. Nici apa ionizata din comert nu este mai ieftina insa deocamdata totul se afla la discretie comerciantilor care fac, ca intotdeauna, legea pe piata.

Printr-un interes crescut din partea autoritatilor, apa ionizata ar putea fi introdusa macar la unele spitale din tara pentru a fi folosita ca adjuvant in terapiile administrate acolo, iar acest lucru se pare ca se doreste si la nivelul conducerii acestor spitale, dar inca nu exista fonduri pentru aceasta. Scumpa sau nu, apa ionizata merita introdusa la dieta oricui si poate ca intr-o buna zi chiar ne vom bucura cu totii de aceasta, adica odata cu dezvoltarea tehnologiei de producere a apei ionizate si reducerea considerabila a costurilor sale finale.

Autor:  Lucia Mihailescu