Site coolinaria.ro

Schimba-ti obiceiurile alimentare facand o schimbare la 4 zile!


Schimba-ti obiceiurile alimentare facand o schimbare la 4 zile! Dieta de 4 zile sau "The 4 Day Diet" asa cum se numeste in original a fost creata de catre medicul american Ian Smith ca raspuns la problemele intalnite de catre multi dintre pacientii sai pe durata unei cure de slabit, cand plictiseala, stresul sau monotonia pot perturba serios deopotriva programul de masa si cel de viata. Foarte moderna, bazata pe module alimentare de cate 4 zile - de unde si numele sau - dieta include 7 etape care se vor intinde pe durata unei intregi luni, adica de 7 ori cate 4 zile.

In viziunea lui Ian Smith, persoanele aflate la o dieta de slabit se vor concentra mult mai usor la obiectivele de urmarit daca li se propune doar cate unul o data, iar modulele sale alimentare tocmai acest lucru incearca sa faca, respectiv sa ajute pe cei care doresc sa slabeasca sa urmeze treptat toti pasii necesari pentru a scadea sanatos in greutate.

O surpriza placuta cu siguranta pentru cei deja dezamagiti de dietele moderne de slabit, dieta de 4 zile propune o alternanta fericita a meniurilor, care se vor schimba la fiecare 4 zile, Ian Smith venind in intampinarea lor cu propuneri dintre cele mai inspirate si retete culinare delicioase. Tintite sa mareasca rata metabolismului, acest modificari ale planului alimentar de slabit sunt in egala masura si usor de adoptat, dar si suficient de flexibile incat sa indeparteze senzatia de disconfort care mai insoteste uneori pe cei aflati la dieta de slabit.

Cele 7 module alimentare pe care le propune autorul best-seller-ului "The 4 Day Diet" respecta in buna masura pasii pe care ii urmeaza orice dieta moderna de slabit, astfel incat cei interesati sa capete si mai multa incredere in sfaturile doctorului Smith si sa ii urmeze recomandarile fara intarziere:

1. Prima etapa presupune o detoxifiere a organismului, acum trebuind sa se elimine multe dintre toxinele si ingredientele alimentare care cauzau inflamatii repetate pe fond alimentar.
2. Urmeaza a doua etapa, cand se vor structura mai bine in meniurile zilnice produsele alimentare sanatoase si cele cu grad de risc pentru sanatate.
3. Etapa a treia va presupune o crestere a proteinelor in alimentatia, acum incercandu-se marirea ratei metabolismului si eliminarea apetitului nesanatos.
4. Dupa cele 4 zile anterioare, cand restrictiile au fost destul de dure, va urma etapa a patra de relaxare, acum permitandu-se micile tratatii cu alimentele favorite, dar in portii moderate.
5. Etapa a cincea va marca intoarcerea la un plan alimentar mai riguros, revenindu-se astfel la meniurile pline de nutrimente sanatoase si sarace in grasimi, zahar, sare sau carbohidrati seci.
6. Etapa a sasea va aduce iarasi putina relaxare, dar nu prin micile tratatii ingaduite in etapa a patra ci prin relaxarea regimului strict din etapa anterioara.
7. In sfarsit, ultima etapa, a saptea, este una dintre cele mai dificile, acum cerandu-se eforturi destul de serioase pentru a se fixa mai bine o rata crescuta a metabolismului si pentru a se pierde astfel si in continuare in greutate.

Ian Smith nu uita nici sa ofere persoanelor interesate de dieta sa recomandari utile si pentru planul motivational, el insistand asupra faptului ca a slabi sanatos depinde in buna masura si de exercitarea unui efort voluntar de vointa. In acest sens, el isi pregateste adecvat "pacientii" cu fiecare modul alimentar de parcurs astfel incat la final ei sa fie cu adevarat niste invingatori atat prin rezultate cat si printr-o noua mentalitate asupra alimentatiei sanatoase.

Toate modulele alimentare de la dieta de 4 zile includ si exemple concrete de exercitii fizice care sa insoteasca planul alimentar, si aici existand o buna diversitate care sa nu plictiseasca persoana aflata la dieta. Pentru aceasta specialistii au tinut sa il felicite pe autorul acestei diete, si dansii recomandand-o calduros tuturor persoanelor care doresc sa piarda in greutate ca una dintre cele mai practice si eficiente diete de slabit din intreaga lume.

Autor:  Lucia Mihailescu