Site coolinaria.ro

Alimentatia femeilor trebuie sa includa si suplimente pretioase pentru sanatatea lor


Alimentatia femeilor trebuie sa includa si suplimente pretioase pentru sanatatea lor Odata cu inaintarea in varsta, dieta specifica femeilor incepe sa difere tot mai mult de aceea a barbatilor, femeile avand nevoi nutritionale aparte, care sa le poate proteja de boala si de neplacerile cauzate de menstruatie, menopauza sau stres. In absenta unei astfel de diete echilibrate, organismul feminin va cunoaste caderi dese, iar daca nu se iau nici dupa asta masuri utile de ordin alimentar atunci boala nu va intarzia sa apara, instalandu-se exact acolo unde va gasi un teren propice de atac, adica la nivel celular.

Multe femei stiu, de exemplu, ca trebuie sa isi suplineasca alimentatia zilnica si cu alimente bogate in fier si calciu, dar uita faptul ca la fel de important pentru dieta lor este si aportul de proteine si carbohidrati, care vor oferi energie si vor ajuta organismul lor sa se refaca in timp util. Proteinele au si un rol foarte bun in mentinerea unei greutati ideale, blocand apetitul alimentar nesanatos si promovand intretinerea musculaturii la superlativ.

Destul de multe persoane experimenteaza probleme serioase de sanatate cauzate de retentia de fluide in organism, iar asta se intampla in special in preajma menstruatiei, atunci cand apar simultan si dezechilibre hormonale serioase. Reducerea aportului de sare la dieta si consumul de alimente bogate in vitamine din gama B, in special vitamina B6, vor ajuta mult la ameliorarea unor asemenea simptome, iar consumul si de fibre alimentare va elimina si constipatia, starile de oboseala sau iritabilitatea.

Alimentele care nu trebuie sa lipseasca niciodata din dieta unei femei vor include deopotriva pe cele bogate in fier si calciu cat si pe cele care contin cantitati optime de vitamine B, vitamina C si E sau minerale de tipul zincului si a magneziului: carne slaba, cereale integrale fortificate cu vitamine, oua organice, legume si zarzavaturi proaspete, seminte de in, susan, floarea-soarelui sau bostan, fructe proaspete cu indice glicemic mic, ceai rosu, ceai verde, iaurt, lactate degresate, branzeturi degresate, avocado, ulei de masline, citrice etc.

Acidul folic, atat de necesar femeilor atat pe perioada graviditatii cat si in orice alt moment al vietii lor poate fi procurat in cantitati suficiente prin consumarea alimentelor amintite mai sus si de asemenea zincul, magneziul, seleniul, potasiul si unii fitoestrogeni de buna calitate. Consumandu-se suplimentar si cate o portie moderata de peste sau fructe de mare se va suplini alimentatia si cu iod in cantitati insemnate, dar si cu vitamina D atat de necesara pentru buna absorbtie a calciului in organism.

O serie de produse alimentare vor face foarte mult rau la dieta oricarei femei daca se consuma in exces, aici putand sa amintim mai intai de orice cafeaua si alcoolul, adevarate bombe cu ceas pentru organismul feminin, apoi produsele rafinate precum zaharul alb si faina alba, dulciurile si alimentele bogate in zahar, sarea si chiar si ciocolata. Acestea trebuie introduse la masa in cantitati mici, dar nu zilnic ci pe sarite pentru a da timp organismului sa elimine toate toxinele care il incarca prin consumul de astfel de alimente.

Tinand cont de asemenea recomandari in plan alimentar, femeile ar putea sa isi mareasca simtitor speranta de viata, prevenind boala si ramanand active pentru foarte multa vreme, iar daca vor avea si o viata sexuala bogata, vor evita stresul si se vor odihni satisfacator atunci aceste sanse cresc si mai mult, totul depinzand doar de alegerile corecte atat in ce priveste dieta practicata cat si alte aspecte privitor la stilul general de viata.

Autor:  Lucia Mihailescu