Site coolinaria.ro

Apa de cocos hidrateaza organismul si regleaza tensiunea arteriala!


Apa de cocos hidrateaza organismul si regleaza tensiunea arteriala! Apa de cocos este in ultima vreme tot mai cautata pe piata deoarece reprezinta o alternativa foarte buna la apa plata de consum, hidratand la fel de bine organismul si suplimentar, regland satisfacator si tensiunea arteriala la persoanele care sufera de astfel de probleme. A nu se confunda cu laptele de cocos, cel din mijlocul nucii.

Obtinuta din fructele tinere, inca necoapte ale nucii de cocos, apa de cocos nu poate fi usor comercializata ca atare, dar exista posibilitatea cumpararii directe a nucilor de cocos tinere, inclusiv in Romania aparand de ceva vreme pe piata si nuci de cocos necoapte, la preturi relativ accesibile. Din aceste nuci apoi se poate extrage apa de cocos care se va consuma imediat la fel ca orice suc natural.

Apa de cocos este saraca in calorii spre deosebire de laptele de cocos, dar contine multi dintre antioxidantii care au facut celebru si laptele de cocos. Gama de vitamine B se regaseste si aici, dar si potasiu din belsug si alte minerale pretioase. Gustul sau insa nu este unul foarte placut ci mai degraba neutru, trimitand usor la parfumul nucilor verzi.

Intrucat nivelurile de potasiu din apa de cocos sunt foarte ridicate, aceasta apa nu este recomandata persoanelor care sufera de rinichi sau alte afectiuni care nu permit aportul mare de potasiu, dar in rest apa de cocos va putea fi consumata fara nici o problema, fiind un lichid sanatos si plin de nutrimente de cea mai buna calitate.

Potasiul este de fapt si ingredientul principal din nuca de cocos care va influenta in bine tensiunea arteriala, iar hidratarea suplimentara care se produce prin aportul de lichide va ajuta si mai mult la ameliorarea simptomelor date de tensiunea arteriala ridicata. Diabetul si cancerul sunt alte doua boli care se aude ca ar beneficia din plin prin consumul regulat de apa de cocos, dar in aceste situatii nu exista inca studii stiintifice care sa confirme sau sa infirme aceasta ipoteza.

Pe ansamblu, apa de cocos isi merita intr-adevar bunul renume castigat in ultima vreme in Europa si peste ocean, iar aceia dintre voi care doresc sa o consume ca atare pot merge la piata pentru a isi cumpara nuci de cocos tinere din care mai apoi sa extraga pretioasa apa de cocos. Atentie totusi la continutul sau mare de potasiu, nu intotdeauna benefic pentru persoanele suferinde de rinichi sau alte boli care nu tolereaza usor dozele marite de potasiu in alimentatie.

Autor:  Lucia Mihailescu