Site coolinaria.ro

Produse naturale impotriva indigestiei


Produse naturale impotriva indigestiei “Mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam”

Foarte adevarata zicala de mai sus, de cele mai multe ori mancam mai mult decat avem nevoie din simplul motiv ca este bun. Si cum poti sa refuzi alimentele care iti alinta papilele gustative si iti ofera o senzatie atat de placuta incat vrei sa mananci din nou. Din fericire pentru noi, nu avem parte de cine copioase si incarcate foarte mult. Insa la aniversari, sarbatori traditionale de obicei intrecem masura in ce priveste cantitatea alimentelor pe care le ingeram.

Insa dupa masa vine momentul greu suportabil numit indigestie, fie ca se manifesta prin dureri de cap puternice, balonari, greata, arsuri la stomac sau prin crize biliare toate ne pun fizicul la pamant, iar o zi intreaga nu mai putem face nimic si avem regrete amarnice pentru acele cateva linguri in plus. Insa putem sa combatem acesta stari cu ajutorul unor produse naturale ce ne vor scapa de durerile nedorite.

Un ceai fie din menta, coada-soricelului, petale de trandafir, cimbru sau din flori de salcam, calmeaza durererile si relaxeaza organismul ajutand astfel la o mai buna procesare a alimentelor.

O felie de paine prajita unsa cu ulei de masline este ideala pentru arsurile gastrice. Sucul natural din grapefruit regleaza secretia biliara, iar sucul de lamai alunga senzatia de greata. Supa de morcovi si orezul fiert te ajuta in combaterea scaunului diareic. Pentru urmatoarele cinci zile nu mai ai voie sa consumi grasimi, dulciuri, lactate si orice tip de mezeluri, pentru a-ti reveni complet, iar indigestia sa dispara.

Autor:  Raluca Rusu