Site coolinaria.ro

Alimente sanatoase recomandate la cura de slabit


Alimente sanatoase recomandate la cura de slabit Multe dintre alimentele-minune au fost si continua sa fie incercate de catre milioane de persoane din intreaga lume cu rezultate diferite si in scopuri diverse, dar este deja un adevar recunoscut ca nu intotdeauna asemenea alimente pot ajuta la indeplinirea unor obiective, fie vorba despre o dieta de slabit, una de detoxifiere sau doar de suplimente pentru intarirea a sistemului imunitar.

Din fericire insa exista si produse alimentare cu care nu se da niciodata gres mai ales atunci cand este vorba despre o cura de slabit, ele fiind de regula in intregime naturale, neprocesate si putand fi servite des, fara alte efecte secundare decat potolirea rapida a apetitului alimentar si furnizarea de nutrimente de calitate catre organismul uman.

1. Merele sunt probabil cele mai bine cunoscute fructe necesare la o dieta de slabit, multa lume ajungand sa le neglijeze total tocmai pentru ca sunt atat de celebre. Merele pot fi o gustare excelenta intre mese sau la finalul acestora, contin multe fibre alimentare, apa si vitamine si nu pot fi omise de la cura de slabit atunci cand se doresc rezultate deosebite in cel mai scurt timp posibil.

2. Ouale nu se afla intr-o situatie diferita de mere, de asemenea constituind baza unor gustari consistente si satioase si oferind organismului multe nutrimente esentiale. Pe termen lung, ouale sunt probabil alimentele cele mai recomandate la o cura de slabit intrucat contin multe proteine, grasimi putine si pot fi introduse in zeci de retete culinare, care sa incurajeze diversitatea la masa.

3. Iaurtul degresat este un alt aliment necesar nu doar la curele de slabit, dar si la orice alt tip de dieta. Un produs usor si totodata incarcat cu nutrimente, iaurtul blocheaza multe dintre procesele care contribuie la depozitarea grasimilor si este una dintre putinele surse alimentare bogate in calciu la care fac adesea apel chiar si vegetarienii cei mai impatimiti.

4. Conopida impreuna cu varza si broccoli este o sursa foarte buna de antioxidanti si acid folic care poate fi gatita rapid si intr-o buna diversitate de retete. Atunci cand nu este disponibila poate fi inlocuita cu alte legume similare, dar este recomandat sa apara des la cura de slabit deoarece va da rezultate certe, imbogatind in acelasi timp meniurile zilnice.

5. Fulgii de ovaz au aparut mai recent la mesele romanilor insa multi dintre noi am invatat sa le apreciem eficacitatea in cadrul unei diete echlibrate. Putand fi serviti de toata lumea, de cei mici inclusiv, fulgii de ovaz se gatesc rapid, pot sa apara la toate mesele zilei si sunt si destul de accesibili in comert gratie concurentei acerbe de pe piata.

6. Nucile, migdalele, semintele pline cu nutrimente si unele tipuri de alune ofera organismului un plus necesar de nutrimente care nu pot fi procurate altfel decat prin apelul la suplimentele alimentare. Esentiale in dieta vegetarienilor, aceste alimente pot fi introduse cu succes la orice dieta de slabit, in acest fel evitandu-se multe dintre riscurile care pot aparea in cadrul unei cure de slabit mai lungi.

7. Carnea de peste si fructele de mare sunt alimente sanatoase si bogate in proteine, nu contin grasimi nocive si pot promova scaderi bune in greutate atat timp cat se consuma cu moderatie si in portii normale. Una dintre putinele surse naturale de acizi grasi, pestele ajuta si la stimularea sistemului imunitar, iar fructele de mare ne pazesc suplimentar si de efectul radiatiilor prin continutul lor ridicat de iod.

8. Salatele de tot felul sunt favoritele femeilor si permit servirea unor mese deosebit de consistente atunci cand se adauga mai multe ingrediente sanatoase la comun. Gratie condimentelor proaspete si propriului continut nutritiv, salatele maresc adesea rata metabolismului si pot fi servite in cantitati mari fara a impieta asupra greutatii corporale.

9. Cerealele integrale creeaza o stare de bine si ofera energii pretioase pentru organismul uman, fiind si o buna sursa de fibre alimentare si vitamine si minerale diverse. Cerealele nu trebuie consumate in exces, dar pot fi servite zilnic fara nici o problema. Multe cereale de pe piata vin fortificate cu unele substante esentiale pentru sanatate si este practic obligatoriu sa le introducem si pe acestea la dieta.

10. Nu in ultimul rand, supele nu pot fi uitate la cura de slabit, noi putand sa le preparam mai mult sau mai putin consistent, in functie de numarul de calorii propus in mod zilnic si de pofta noastre de moment. Supele au avantajul ca se pot gati relativ rapid si pot face o schimbare in bine la dieta in fiecare sezon, iarna incalzindu-ne dupa expunerea la frig, iar vara racorindu-ne cu aromele lor proaspete si reci.

Autor:  Lucia Mihailescu