Site coolinaria.ro

Supa perfecta in cativa pasi simpli


Supa perfecta in cativa pasi simpli Intrucat vine anotimpul rece, ne-am gandit ca ar fi util sa ne reamintim impreuna pasii de facut pentru prepararea unei supe fierbinti si aromate care sa ne incalzeasca in lungile luni de iarna. Bine gatita, o astfel de supa va fi o incantare pentru intreaga familie, parfumurile sale diverse capatand si mai multa potenta odata ce toate ingredientele se vor omogeniza la perfectie:

1. Supele pentru anotimpul rece au nevoie de timpi lungi de pregatire, fapt pentru care e recomandat sa se apeleze la condimente si ierburi uscate din care e bine sa ne facem provizii din timp;

2. Sarea nu se adauga in supa decat la final deoarece altfel se pot pierde unele arome ale sale;

3. Apa este doar unul dintre ingredientele de baza ale unei supe, putandu-se face apel adesea si la lapte, suc de portocale, ceai verde, zeama de pasare sau al lichid preferat de voi;

4. Cartofii, chiar daca se folosesc in supa si chiar daca nu, sunt utili taiati in felii mari pentru a-i potenta gustul, dar si pentru a extrge surplusul de sare acolo unde s-a scapat prea multa sare;

5. Supele pentru anotimpul rece ar trebui sa includa mai des legume boabe, paste integrale, orez si alte surse bune de proteine vegetale. Acestea se gatesc separat si se adauga astfel la supa;

6. Desi pare contradictoriu, supele nu au nevoie de grasimi chiar si in anotimpul rece deoarece exista suficiente grasimi sanatoase in ingredientele folosite la prepararea lor. Pentru a pastra un gust placut, e bine sa se indeparteze excesul de grasimi dupa ce supa a fost lasata la rece;

7. Ceapa si in special usturoiul dau un gust deosebit supelor de iarna. Acelasi lucru este valabil si in cazul condimentelor picante, dar acestea trebuie dozate cu maiestrie pentru a nu ruina efectul final;

8. Zeama de carne folosita la supe este un adaos excelent, dar e bine sa fie strecurata mai intai pentru a se obtine un lichid clar, placut ca aspect;

9. O supa calda nu este completa fara ceva crutoane, iar acestea se pot prepara din timp pentru a fi apoi gustate cu gustoasa supa;

10. Patrunjelul verde, cubuletele de avocado, cateva migdale, uneori si ceva felii de oua fierte tare si chiar si jumatati de masline nu foarte coapte pot da un plus de savoare oricarei supe de iarna.

Autor:  Lucia Mihailescu