Site coolinaria.ro

Detoxifiere in stilul Martha's Vineyard


Detoxifiere in stilul Martha's Vineyard Celebra insula americana a dat numele unei diete de detoxifiere foarte populara in prezent, menita sa curete organismul de toate toxinele sale, dar in egala masura si sa ajuta simtitor la pierderi importante in greutate. Bazata in principal pe alimente lichide, dieta Martha's Vineyard presupune servirea de produse lichide la fiecare 2 ore cu scopul de a se detoxifia organismul si a se aduce si greutatea corporala la niveluri rezonabile.

Pe langa nelipsita apa, se recomanda includerea de alte alimente lichide precum supele de casa, sucurile de fructe si legume, bauturile preparate din pudra bogata in antioxidanti precum si tot felul de alimente lichide preparate din zarzavaturile cele mai diverse. Toate acestea vor ajuta organismul sa elimine mult mai rapid toate toxinele, astfel incat la final metabolismul sa functioneze la parametri superiori, iar pierderile in greutate sa se poata face intr-un ritm de 1/2 kg zilnic.

Intinzandu-se pe perioada a doar 21 de zile, dieta Martha's Vineyard presupune un program alimentar foarte riguros, toate alimentele lichide servite zilnic fiind preparate dupa criterii stiintifice care sa elimine toxinele, dar fara a aduce si riscuri pentru sanatate. Anumite suplimente pe baza de enzime, aloe vera, plante medicinale sunt calduros recomandate alaturi de baile de detoxifiere, clismele cu cafea si produsele pentru protejarea colonului.

Exercitiul fizic nu trebuie exclus de la dieta Martha's Vineyard, fiind recomandate sedinte zilnice de miscare moderata, in special exercitiile de yoga, meditatie, plimbarile lungi sau gimastica aerobica usoara fiind preferate gratie modului ideal in care se pot combina cu dieta propriu-zisa. Bauturile de proteine nu sunt permise decat la incheierea programului de 21 de zile, dar hidratarea organismului se va face oricum corect datorita alimentelor lichide prezente constant la dieta.

La finalul dietei, se vor introduce si unele alimente semi-lichide in mod gradual, primand aici pe langa bauturile de proteine si iaurtul, legumele piure, carnea de somon si alte alimente moi care nu necesita procesarea indelungata. Cu incetul se va putea trece apoi catre o dieta obisnuita, fiind insa interzise pe viitor preparatele pe baza de faina rafinata, care contin zahar, alimentele pline de grasimi, produsele procesate si in general orice produs care cere eforturi mari din partea organismului pentru a fi digerat.

Din punct de vedere stiintific, dieta Martha's Vineyard presupune un aport zilnic de aproximativ 1000 de calorii si relativ putine proteine, toate acestea urmand sa fie obtinute exclusiv din alimente lichide precum cele amintite mai sus. Pierderile in greutate sunt garantate astfel si la fel detoxifierea corecta a organismului, dar nu este permis sa se desfasoare eforturi intense peste zi si nici sa se permita cresterea nivelurilor de stres sau sa se faca abateri de la un program de odihna riguros.

Printre produsele proaspete care pot fi introduse zilnic la dieta lichida se numara si castravetii, morcovii, legumele boabe bine fierte, telina, varza, sflecla rosie, cartofii dulci, rosiile, dovleceii, zarzavaturile, multe fructe si asa mai departe. Foarte bogata in lichide si fibre alimentare, dieta Martha's Vineyard include si unele proteine, nu mai mult de 20 de grame pe zi, care provin nu doar din legume boabe, dar si din unele legume si lactate cu un nivel mai mare de proteine.

Nici grasimile nu lipsesc de la aceasta dieta, uleiul de masline sau alte uleiuri vegetale, avocado, zeama de carne scursa de grasimi si alte surse de acestea oferind cantitati multumitoare si din aceasta grupa de nutrimente. Cafeaua si alcoolul insa nu sunt permise chiar si la mesele unde grasimile sunt prezente deoarece efectele secundare generate de aceste produse pot fi prea riscante pentru a se mentine la dieta de 21 de zile.

La fel ca si alte diete de detoxifiere similare nici dieta Martha's Vineyard nu se intinde pe o perioada mai mare de 3 saptamani, deoarece organismul nu va putea face fata unui "post" prelungit, avand desigur nevoie si de un surplus binemeritat de proteine, grasimi si carbohidrati. Gratie dietei lichide se pierd totusi multe kilograme si se relaxeaza toate organele majore din corp astfel incat la final activitatea organismului sa fie mult mai buna decat inainte.

Alaturi de dieta lichida Martha's Vineyard multe alte diete au ajuns foarte populare mai ales printre femei deoarece permit un stil alimentar lejer si usor, care prieste de minune sexului frumos. Din pacate insa exista si riscuri pentru aceasta dieta si este bine sa nu se adopte decat in conditii bune de sanatate si sa fie intrerupta de urgenta daca apar si efecte secundare precum durerile de cap, ameteala sau greturile.

Persoanele dispuse sa riste pentru a-si atinge obiectivele de pierdere in greutate si detoxifiere a organismului pot duce pana la capat tot acest plan alimentar, dar nu trebuie uitat ca revenirea la dieta normala se va face gradual, pastrandu-se bineinteles si unele obiceiuri alimentare sanatoase deprinse pe parcursul celor 21 de zile de dieta lichida.

Autor:  Diana Ilie