Site coolinaria.ro

Alimentatia gresita cauzeaza dureri de cap la propriu


Alimentatia gresita cauzeaza dureri de cap la propriu Un studiu desfasurat de savanti in medicina din Marea Britanie a facut legaturi interesante intre migrene si alergiile de tip alimentar, descoperindu-se faptul ca eliminarea produselor care produc alergii de la dieta regulata poate diminua simtitor riscul aparitiei migrenelor atat la femei cat si la barbati.

Studiul britanicilor a fost efectuat cu 84 de subiecti umani suferinzi de migrene, care au fost impartiti in 2 grupe si carora li s-au administrat doua tipuri diferite de diete, respectiv una lipsita de alimente cu efect alergen si alta unde aceste alimente au fost prezente.

La final s-a descoperit faptul ca aproximativ 25 de procente din grupul subiectilor supusi la dieta fara alimente cu efect alergen se simteau mult mai bine, iar durerile lor de cap se manifestau mai rar si cu o mai mica intensitate.

Studiul savantilor britanici a fost desfasurat pe o perioada de 30 de zile, iar rezultatele au fost ulterior date publicitatii cu recomandarea expresa ca pe viitor persoanelor suferind de migrene sa li se recomande si o dieta lipsita de alimente cu efect alergen care sa ajute la tratarea mai eficace a unor afectiuni de acest tip.

Prin analize medicale serioase si tinerea unui jurnal alimentar, orice persoana va putea pe viitor sa faca o legatura clara intre episoadele acute de migrena si consumul unuia sau a multor alimente cu grad de risc, fiind de ajuns sa se elimine aceste produse de la dieta pentru a se inregistra deja niste certe imbunatatiri in planul sanatatii generale.

Tot medicii britanici au facut trimitere si la alte posibile cauze ale migrenelor, de data aceasta provocate si de fluctuatia nivelului zaharului din sange, dar si de un consum redus de apa, si in aceasta situatie putandu-se lua masuri utile pentru a se combate deopotriva migrenele cat si complicatiile care decurg prin excesul de zahar si grasimi la dieta sau aportul scazut de apa.

Gama de vitamine B are un rol decisiv pentru combaterea migrenelor, iar acest lucru se stia de mai multa vreme, dar prin eliminarea alimentelor cu efect alergenic sau inflamator se aduce un plus de informatie, persoanele suferinde de migrene trebuind nu doar sa isi suplineasca alimentatia cu vitamine din gama B, dar si sa elimine produsele alimentare care prezinta risc de alergie alimentara (faina alba, ciocolata, zaharul rafinat, produsele cu E-uri alimentare si altele).

Studiul britanicilor vine intr-un moment foarte potrivit, migrenele reprezentand un discorfort mare pentru o categorie larga a populatiei, iar masurile preventive propuse sunt si de bun-simt, dar si usor de adoptat. Eliminarea alimentelor care prezinta riscul aparitiei unei alergii alimentare nu va impieta cu nimic asupra sanatatii noastre, dar identificarea acestor alimente va fi un proces de durata, asistenta medicala fiind bineinteles de dorit pentru rezultate multumitoare din toate punctele de vedere.

Autor:  Lucia Mihailescu