Site coolinaria.ro

Alimentatia tintita pe regenerarea la nivel celular previne boala cu succes


Alimentatia tintita pe regenerarea la nivel celular previne boala cu succes Invizibile si chiar ignorate de multa lume, celulele organismului uman joaca un rol esential in mentinerea sanatatii noastre, toate organele majore ale trupului si de asemenea tesuturile, musculatura si sistemul osos depinzand de activitatea optima la nivel celular, acolo unde orice aport gresit de nutrimente poate cauza in timp adevarate dezastre, mult mai greu de reparat odata ce s-a produs o degradare a celulelor accentuata prin refuzul schimbarii inspirate de dieta.

Nutrimentele de valoare, in cantitatile recomandate de catre medici, sunt esentiale pentru sanatatea celulelor noastre, aceasta fiind de fapt si cea mai eficienta modalitate de interventie asupra activitatii la nivel celular, printr-o alimentatie corecta, bogata si in suplimente acolo unde este nevoie de acestea. Multe dintre medicamente nu vor putea rezolva problema de fond a unei boli, ameliorandu-i simptomele, dar nu si vindecand trupul pe cand alimentatia stiintifica poate adesea inlatura deopotriva simptomele cat si cauzele aceleiasi boli.

Organismul uman are nevoie continua de nutrimente pentru a echilibra toate procesele sale, iar absenta acestor nutrimente pe perioade mai lungi de vreme va provoca o scadere a randamentului si chiar boala, fiind insa de ajuns sa se revina la o alimentatie corecta pentru a se reface cu incetul toate rezervele de care are nevoie organismul pentru a functiona la parametrii sai normali.

Dintre produsele alimentare existente in prezent pe piata, in special cele vegetale sunt de mare folos pentru imbunatatirea activitatii la nivel celular, nu intamplator medicii recomandand calduros o dieta bogata in legume si zarzavaturi proaspete, cu gustari dese pe baza de fructe si suplimente cu cereale integrale sau seminte nutritive de tot felul. Produsele animale sunt utile si acestea, dar in cantitati mult mai mici, raportul ideal aflandu-se undeva pe la 80 de procente alimente vegetale si doar 20 de procente alimente din surse animale.

Antioxidantii sunt binecunoscuti pentru influenta lor pozitiva asupra metabolismului celular, iar acesti antioxidanti pot fi procurati mai ales din legume si fructe si mai putin din produsele animale, un alt motiv pentru a se opta definitiv pentru o dieta bogata in produse vegetale. Aportul de antioxidanti poate fi insa viciat de consumul de alcool si cafea, iar reducerea acestor stimulente la cote minime este de aceea de dorit.

Foarte utila pentru sanatatea celulelor este si banala apa pentru consum, care atunci cand se consuma in cantitati de peste 2 litri pe zi va ajuta organismul sa elimine toxinele, acestea putand altfel influenta negativ activitatea celulelor. Fibrele alimentare din produsele vegetale vor detoxifia de asemenea corespunzator, rolul lor fiind acela de a proteja organismul si a elimina orice resturi si toxine care sa puna in pericol sanatatea noastra.

Nu in ultimul rand, oxigenul si lumina naturala sunt alti factori de importanta majora pentru sanatatea celulelor, fiind absolut obligatoriu sa desfasuram o viata activa, punctata de dese plimbari in aer liber si expunerea moderata la soare pentru a ne bucura de o sanatate de fier. In caz contrar, cantitatile insuficiente de oxigen vor fi gestionate cu zgarcenie de organismul nostru, iar acest lucru se va face imediat resimtit prin senzatii de disconfort, balonari, lipsa de apetit sau cresterea apetitului, migrene dese sau depresie.

Alaturi de plimbarile in aer liber, exercitiile fizice sunt de asemenea recomandate pentru a se stimula organismul sa isi faca arderile intr-un ritm crescut, promovand scaderi sanatoase in greutate si de asemenea o buna circulatie a sangelui si o activitate optima a musculaturii si a sistemului limfatic. Trebuie totusi sa ne pazim si de sursele de poluare pentru a pastra beneficiile oferite de miscare si de aceea e bine sa ne alegem zona preferata pentru sedintele noastre de exercitii undeva departe de traficul stradal si de preferat in mijlocul naturii unde este verdeata si arboret din belsug.

Toate aceste masuri utile pot ajuta din plin la stimularea metabolismului celular, in special persoanele trecute de 40 de ani putand sa isi ofere astfel un plus de sanatate si de tinerete si prevenind cu succes evolutia unor boli specifice pentru varsta a treia. Alimentatia tintita pe regenerarea la nivel celular este unul dintre subiectele foarte larg dezbatute in mediul online, iar cei interesati pot astfel acumula informatie de calitate pentru a-si structura mai in detaliu dieta si a adopta si alte bune obiceiuri de viata pe viitor, care sa le aduca ceva mai multa sanatate si un plus binevenit de incredere in sine.

Autor:  Lucia Mihailescu