Site coolinaria.ro

Fructele de goji stimuleaza pozitiv intelectul nostru


Fructele de goji stimuleaza pozitiv intelectul nostru Foarte mediatizate in ultimii ani, fructele de goji origineaza din zona masivului Himalaya unde se folosesc de sute de ani atat ca supliment alimentar cat si ca medicament gratie bogatiei lor de subtante utile pentru sanatate precum vitaminele, amino-acizii, acizii grasi esentiali sau mineralele.

Cu un gust placut si un aspect ferm si imbietor, fructele de goji nu pot fi totusi culese ca oricare alte fructe de padure, acesta fiind si motivul pentru care pretul lor de comercializare poate fi adesea destul de mare, aceste fructe fiind si fragile, dar si deosebit de perisabile daca nu se proceseaza corect.

Cunoscute in special pentru efectele bune pe care le au in activitatea metabolismului celular si folosite ca tratament adjuvant de intinerire, fructele de goji sunt mai nou propuse de catre savantii in medicina si ca suplimente de exceptie pentru stimularea activitatii cerebrale, descoperindu-se faptul ca ar avea un efect regenerator si protectiv inclusiv pentru celulele nervoase ale creierului.

Consumate ca atare, sub forma de fructe uscate, de suc sau sub forma de pudra instant, fructele de goji isi pastreaza proprietatile lor de exceptie, 1-2 pahare de astfel de suc sau 1-2 portii de fructe uscate aducand nenumarate beneficii pentru sanatatea omului pe termen lung.

Prin antioxidantii pe care ii contin, fructele de goji reintineresc organismul si ofera acestuia energii suplimentare, iar prin aportul de acizi grasi esential aceste fructe stimuleaza si intelectul si sistemul nervos, putand fi introduse fara probleme la o dieta regulata si consumate astfel pentru perioade nelimitate.

In unele tari, fructele de goji sunt folosite si ca suplimente pentru curele de slabit, multe persoane declarand faptul ca au reusit sa piarda serios in greutate prin consumul zilnic de fructe de goji sau suc natural de goji.

Mai important, fructele de goji pot fortifica garantat sistemul nostru imunitar, actionand puternic asupra radicalilor liberi si suplinind organismul cu vitamine din gama B, foarte multi amino-acizi, potasiu, betacaroteni si alte substante utile, iar consumul lor zilnic este recomandat calduros inclusiv de catre medicii care au studiat actiunea fructelor de goji asupra organismului uman.

In Romania exista in prezent multi distribuitori de fructe de goji, nectar din goji, pudra de goji si alte produse din goji, iar preturile practicate de acesti comercianti variaza, dar nu foarte mult, in general un kilogram de fructe uscate situandu-se in jurul valorii de 80-90 de lei, destul de mult, dar si convenabil tinand cont de faptul ca fructele uscate vin in cantitati mai mari si tin mai mult in camara decat cele proaspete.

Exista de asemenea fructe de goji purtand pe eticheta lor specificatia BIO, adica organice si exista si fructe de goji mai ieftine, care provin din recolte mai vechi, dar nu sunt intotdeauna si mai slabe calitativ. Informatia corecta este insa necesara la achizitionarea acestor fructe, deoarece astfel vor fi obtinute si beneficiile mult promise de catre savantii in medicina.

Disponibile pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, fructele de goji pot fi usor procurate deci si la noi in tara, in Occident consumandu-se deja la discretie in special de catre persoanele trecute de prima tinerete, care au mai mare nevoie de substantele bune continute de aceste excelente suplimente alimentare naturale.

Autor:  Lucia Mihailescu