Site coolinaria.ro

Persoanele mai plinute pot fi uneori si foarte sanatoase!


Persoanele mai plinute pot fi uneori si foarte sanatoase! Cresterile mari in greutate inregistrate in ultimele decenii la populatia umana de pe intregul glob sunt, se aude, rezultatul direct al saracirii solului si a plantelor cultivate aici de multe nutrimente, lumea ajungand astfel sa manance portii mai mari la masa pentru a atinge un bun echilibru nutritional, mult mai simplu de realizat in trecut decat in prezent.

Medicii si-au pus in consecinta intrebarea daca asemenea cresteri in greutate nu cauzeaza si unele efecte secundare cu impact negativ asupra sanatatii populatiei, iar rezultatele la care au ajuns pana in prezent spun ca persoanele mai plinute, dar nu si obeze isi pastreaza sanatatea in conditii bune chiar si atunci cand consuma portii ceva mai mari la mesele zilnice.

O alimentatie mai bogata in vitamine, minerale, dar si calorii nu este deci nociva pentru starea noastra de sanatate, dar pot aparea si riscuri majore in situatia in care se adopta un stil de viata sedentar si se inmultesc si excesele alimentare diverse precum consumul marit de cafea, tutun sau alcool. Atat persoanele mai grasute cat si cei foarte supli se pot imbolnavi in asemenea conditii si medicii ne recomanda sa ne ferim ca de foc de situatiile de acest gen.

Pentru cei care nu se tem sa consume portii mai mari la fiecare masa, medicii recomanda de asemenea ceva mai multa atentie la selectarea ingredientelor favorite, existand unele care pot genera depozite periculoase de grasimi in organism, de tipul produselor procesate, a grasimilor saturate si hidrogenate sau a alimentelor prea bogate in zahar sau sare.

Combinat cu lipsa de miscare, consumul crescut de substante nocive pentru organismul uman poate fi devastator pentru starea generala de sanatate a organismului si, chiar daca va place sa mancati bine si din belsug, tot e indicat sa reduceti la minimum grasimile periculoase, zaharul si sarea din alimentatie pentru a nu avea cu nimic de suferit din cauza dietei voastre usor gresite.

In rest, medicii ne spun ca putem consuma si portii mai mari la masa daca simtim ca organismul nostru are nevoie de un surplus de nutrimente si de calorii, in special in anotimpul rece acest lucru fiind de dorit si permitand trupului nostru sa isi refaca masa musculara la superlativ. A nu se exagera totusi cu un consum crescut de alimente peste zi si de asemenea a se lua si masuri de scadere in greutate atunci cand se simte nevoia luarii si a unei astfel de decizii pentru a nu se ajunge la alte afectiuni, de data aceasta cauzate de o greutate corporala mult prea mare si nu de un deficit de minerale si vitamine.

Autor:  Lucia Mihailescu