Site coolinaria.ro

Consumul de cafea combinat cu sexul haotic poate mari riscul unui atac de cord


Consumul de cafea combinat cu sexul haotic poate mari riscul unui atac de cord Cafeaua este o bautura care ne poate aduce si unele certe beneficii pentru sanatate daca se consuma cu moderatie, dar excesul de cafea ne este, asa cum stim cu totii, daunator, multe studii stiintifice venind sa arate modul in care acest stimulent cerebral ne poate perturba echilibrul organismului.

Mai nou, s-a dovedit si faptul ca un stil de viata haotic combinat cu consumul marit de cafea conduce in relativ scurta vreme la probleme de sanatate ale inimii si chiar la atac de cord, in special sexul facut impropriu si cafea bauta in exces putand sa genereze un asemenea rezultat negativ.

Simptomele clare care pot anunta o afectiune mai grava a inimii sunt atat oboseala cat si sangerarile din nas, savantii observand faptul ca bautorii inraiti de cafea, care mai au si o viata sexuala haotica sangereaza frecvent din nas mai ales atunci cand si-l sufla cu putere.

Sexul pe apucate, cafeaua si nivelurile crescute de stres sunt, in opinia cercetatorilor din medicina, o reteta garantata pentru atacul de cord, presiunea arteriala crescand in aceste conditii la cote inimaginabile, iar riscurile dublandu-se in conditiile unei diete proaste.

Nu doar cafeaua, dar si alte bauturi care contin cafeina precum si multe dintre bauturile energizante cresc riscul atacului de cord, in asemenea conditii inclusiv exercitiul fizic, atunci cand se face cu constiinciozitate, putand fi de asemenea un factor de risc si pierzandu-si efectele benefice asupra sanatatii.

In concluzie, medicii ne recomanda si pe viitor consumul moderat de cafea, aceasta bautura fiind bogata in antioxidanti si putand sa ajute la mentinerea sanatatii, dar numai daca nu se serveste in exces. O ceasca de cafea sau maximum doua nu ne vor face rau, iar daca vom combina consumul de cafea cu o dieta corecta, sex de calitate si odihna suficienta, atunci si starea noastra de sanatate se va imbunatati in mod garantat.

Autor:  Lucia Mihailescu