Site coolinaria.ro

Suplimente cu colostru pentru prevenirea efectelor imbatranirii


Suplimente cu colostru pentru prevenirea efectelor imbatranirii Foarte la moda au ajuns de ceva vreme si suplimentele cu colostru destinate prevenirii efectelor imbatranirii, in special in Occident aceste suplimente facand furori si fiind preferate altora mai ales de catre cumparatoarele femei, care obtin si pe aceasta cale multe beneficii pentru sanatatea si frumusetea lor.

Asa dupa cum se cunoaste, colostrul este laptele concentrat secretat de proaspetele mamici in primele zile de dupa nastere, care contine in proportie mai mare diversi anticorpi, proteine concentrate, minerale si alte substante foarte necesare bunei stimulari a organismului unui bebelus.

Din acest lapte, dar recoltat de la bovine si nu de la oameni se fac in prezent si suplimente alimentare excelente pentru toate categoriile de varsta, iar cererea este mereu in crestere. Continand aceleasi ingrediente ca si laptele matern, colostrul bovinelor poate fi distribuit sub forma de capsule, lapte praf sau diverse alte suplimente si este de folos atat pentru sanatate cat si pentru frumusete.

Printre proprietatile medicinale ale colostrului recoltate de la bovine merita sa amintim pe cele antibacteriene si antifungice, dar si rolul antiinflamator si anticancerigen care face din acest supliment un bun adjuvant pentru tratarea reumatismului cronic, a cancerului, a infectiei cu HIV sau a degradarii accelerate a organismului care se instaleaza odata cu trecerea timpului.

Suplimentele cu colostru se crede ca pot elimina mai rapid bacterii periculoase precum E.coli sau ca pot regla mult mai eficient echilibrul hormonal al unui organism bolnav si se cunoaste deja rolul pozitiv pe care il are colostrul in stimularea sistemului digestiv, dar si a intregului sistem imunitar, inclusiv la pacientii care au o capacitate de aparare mai redusa.

Cele mai bune suplimente de pe piata sunt cele care contin exclusiv colostru recoltat de la bovine, fara alte ingrediente suplimentare, tot acestea reusind sa faca o treaba de exceptie si pentru frumusete, refacand productia de colagen din organism si reparand tesuturile si celulele distruse de trecerea timpului.

Colostrul ofera si energie suplimentara unui organism uzat si este de asemenea de folos si pentru sanatatea articulatiilor si in special pentru sanatatea genunchilor, stimuleaza puternic arderea grasimilor si proejeaza mai eficient sanatatea organelor interne si a creierului si de aceea poate fi introdus cu succes la dieta persoanelor trecute de prima tinerete cu rezultate dintre cele mai bune.

Medicii pot sau nu sa aprobe suplimentarea dietei cu colostru, in rare situatii acest produs farmaceutic putand sa genereze si unele efecte secundare nedorite. In mod paradoxal, suplimentele cu colostru pot fi administrate si la o parte dintre persoanele care au intoleranta la lactoza, dar va fi nevoie ca substanta activa din aceste suplimente sa provina de la laptele crud si nu de la lapte de bovina procesat.

Desigur ca astfel de suplimente alimentare nu sunt foarte ieftine, pe piata romaneasca putandu-se procura la preturi care depasesc lejer 100 de lei, dar ele reusesc totusi sa isi faca treaba multumitor si de aceea sunt de luat in considerare pentru un tratament anti-imbatranire sau pentru marirea capacitatii naturale de aparare a organismului, dar desigur numai cu aprobarea medicului de familie si procurate din cele mai de incredere surse de pe piata noastra de medicamente si suplimente alimentare.

Autor:  Lucia Mihailescu