Site coolinaria.ro

Castravete vs cosmetice


Castravete vs cosmetice Este important sa avem grija de tenul nostru, pentru ca atunci cand arati bine te simti mai bine, insa daca arati rau cu atat mai putin te vei simti in largul tau. Folosim tot felul de masti, creme de zi, creme de noapte, unguente ce ne promit ca ne vor scapa de cercurile negre de sub ochi, sau lotiuni ce diminueaza ochii umflati, creme antirid sau impotriva punctelor negre si lista poate continua la nesfarsit. Este suficient sa intri intr-un magazin de cosmetice ca deja privirea iti este atrasa in toate partile si nu stii ce sa alegi din atatea ambalaje care de care mai stralucitoare si mai promitatoare in a-ti inlatura micile imperfectiuni.

Dar toate aceste produse sunt obtinute din plante naturale, fie crescute in sera, fie salbatice, fie chiar din legumele cele mai obisnuite care de obicei le pui la o salata. Asa ca, data viitoare cand mergi la piata sau la raionul de legume dintr-un supermarket, priveste cu alti ochi toate produsele, fiecare dintre ele contine cate un secret al frumusetii. Si de ce sa dai bani pe o cutie de crema ce contine doar 10% din produsul natural ce te va ajuta in a obtine un ten stralucitor cand poti sa dai mai putini bani si sa cumperi produsul natural 100% cu o actiune directa asupra tenului.

Una dintre legumele naturale cele mai potrivite si recomandate chiar de dermatologi pentru intretinerea tenului este castravetele. Actioneaza asupra pielii, calmand-o, indepartand praful si toate impuritatile ce se depun pe timpul zilei, combate ridurile, indeparteaza inflamatiile pielii, daca ai ochii umflati atunci doua felii de castravete te vor ajuta in a scapa de aceasta povara. Este ca un agent de curatenie, astfel un tratament de cateva zile cu ajutorul lui va avea un efect de detoxifiere puternic fara sa fi pasit deloc intr-un cabinet dermatologic.

Totodata castravetele fiert ne ajuta la vindecarea iritatiilor intestinale si duce la calmarea spasmelor abdominale. Preparatele din castravete folosite in obtinerea produselor si a tratamentelor pentru par ajuta la fortifierea firelor. Cel mai mult insa conteaza cum te simti interior, daca tu esti fericita si ai incredere in tine si te incarci cu energii pozitive, fie ca provin de la prieteni, fie ca sunt obtinute pe cale profesionala sau prin iubire, toate acestea se vor transmite in gesturile tale, in privirea ta si in zambetul tau.

Autor:  Raluca Rusu