Site coolinaria.ro

O dieta excelenta de slabit recomandata voua de o femeie din Japonia


O dieta excelenta de slabit recomandata voua de o femeie din Japonia Crescuta foarte sanatos in Japonia, unde parintii sai detin o ferma agricola, nutritionista Naomi Moriyama a avut o experienta neplacuta atunci cand s-a decis sa isi definitiveze studiile in Statele Unite, ea castigand foarte mult in greutate aici din cauza adoptarii nocivei diete vestice.

Suparata mai degraba pe sine decat pe restul lumii, tanara japoneza a decis dupa doar cativa ani petrecuti in Statele Unite ca este timpul sa revina la dieta traditionala si sanatoasa pe care si-o insusise de la parintii sai, in Japonia si astfel a recapatat in scurta vreme formele sale obisnuite, scapand definitiv de kilogramele in plus.

Impreuna cu sotul sau, William Doyle, si acesta interesat sa slabeasca si reusind acest lucru tot prin apelul la dieta japoneza de slabit, Naomi Moriyama a publicat chiar si o carte prin care sa poata ajuta pe multi altii care au probleme cu dieta vestica, intituland-o sugestiv "Japanese Women Don't Get Old or Fat: Secrets of My Mother's Tokyo Kitchen" (Femeile din Japonia nu imbatranesc si nu se ingrasa: Secrete ale bucatariei mamei mele din Tokyo).

In lucrarea sa, japoneza pune accentul la dieta de slabit in principal pe portiile mici, dar incarcate de nutrimente, pe aportul marit de peste, legume, orez si fructe la dieta precum si pe servirea meselor pe indelete, constient si mestecand indelung mancarea.

Foarte importanta la o dieta traditionala japoneza este culoarea si aspectul general placut al preparatelor culinare, cu cat mai imbietoare fiind acestea, cu atat mai usor fiind de introdus printre ingrediente si alimente pline de vitamine si minerale, cu rol in stimularea ratei metabolismului.

Astfel de preparate sarace in calorii si pline de nutrimente pot fi consumate in portii relativ mici, iar mancarea nu se amesteca laolalta pe acelasi platou ci se rezerva cate un platou sau un bol separat pentru fiecare preparat in parte.

Garnitura de orez sau de legume se va servi astfel in bolul sau, iar carnea slaba si fiarta ori pestele se aseaza separat si se serveste in acelasi timp cu garnitura, dar nu pe acelasi platou. Asa servirea mesei va dura mai mult, imbucaturile vor fi mai mici, iar mesenii vor reusi sa mestece mai indelung mancarea.

Orezul la dieta japoneza ocupa un rol major deoarece va inlocui adesea painea servita traditional la mesele vesticilor si asfel va ajuta la pierderea in greutate, orezul fiind si un inlocuitor al painii, dar si un excelent detoxifiant natural. Pastele si painea alba pot fi mai usor evitate, iar painea integrala nu e nevoie sa apara in meniul zilnic decat in cantitati mici, respectiv 2-3 felii, la nevoie.

In bucataria japoneza, legumele si verdeturile pot fi gatite in cele mai variate si mai gustoase moduri, autoarea Naomi Moriyama oferind multe astfel de retete culinare care sa vina in ajutorul tuturor celor care vor sa adopte dieta japoneza.

Pestele si soia reprezinta un alt punct de sprijin pentru aceasta dieta de slabit, oferind alternativ o diversitate de retete unde aceste doua produse alimentare apar cu preponderenta, toate fiind si placute la gust, dar si deosebit de sanatoase.

In ce priveste desertul, Naomi Moriyama recomanda caldutos preparatele pe baza de fructe proaspete impreuna cu ceaiuri delicioase japoneze care vor incheia o masa sanatoasa respectand toate principiile stiintifice de nutritie.

Nu doar de mare succes la publicul vestic, dar si foarte atragatoare prin pierderile bune in greutate care pot fi inregistrate in relativ scurta vreme, dieta japoneza a lui Naomi Moriyama merita toata atentia voastra, oricine putand sa o incerce macar de proba daca nu si pentru ca este convins de rezultatele garantate in ce priveste scaderea in greutate.

Bazandu-se pe crearea unor obiceiuri alimentare sanatoase, pe atingerea unei greutati corporale optime si pe servirea impecabila a meselor zilnice, cu accent pe aspectul placut al preparatelor, oferta nutritionistei japoneze este una completa si puteti sa o consultati si voi la adresa naomimoriyama.com unde este disponibila in mai multe limbi de circulatie internationala.

Autor:  Lucia Mihailescu