Site coolinaria.ro

Eliminati graul si faina alba din alimentatie pentru a fi mai sanatosi si mai supli!


Eliminati graul si faina alba din alimentatie pentru a fi mai sanatosi si mai supli! Una dintre marile controverse cu privire la succesul unei diete de slabit face referire la rolul pozitiv pe care l-ar putea juca cerealele pentru scaderea in greutate, o parte dintre nutritionisti considerand ca graul, secara, ovazul si alte cereale ar putea fi de folos la cura de slabit, iar alta parte fiind complet impotriva introducerii acestor cereale si in special a graului si a fainii albe la orice plan alimentar de slabit.

Un medic cardiolog din Statele Unite a reusit insa sa aduca mai multa lumina in cadrul acestei dispute a savantilor in nutritie, el aratand cu lux de amanunte cat de benefica pentru pierderile sanatoase in greutate poate fi masura eliminarii complete a graului de la o cura de slabit. William Davis, medicul cu pricina, a punctat astfel rolul negativ jucat de grau asupra sistemului nostru digestiv si cel imunitar, recomandand in consecinta evitarea constanta a unor astfel de produse de la orice tip de dieta, inclusiv cea de slabit.

Combinat cu grasimile si alte ingrediente procesate, graul si in mod special faina alba pot crea adesea dependenta si conduc frecvent la cresteri mari in greutate, la aparitia unor mari fluctuatii ale zaharului din sange si la cresteri complet nesanatoase ale apetitului nostru alimentar. Suplimentar, faina de grau este responsabila si pentru aparitia unor boli foarte periculoase care afecteaza sistemul circulator, activitatea cerebrala si sistemul digestiv, inclusiv cancerul aparand adesea pe fondul unui consum crescut de preparate bogate in grau si produse procesate din grau.

In contrapartida, o dieta corecta, la care se elimina complet graul din meniul zilnic, va conduce la scaderi destul de mari in greutate, pe un interval de doar cateva luni, va preveni foarte eficient aparitia diabetului si a bolilor sistemului sigestiv, va reduce nivelul de colesterol negativ din sange, va elimina inflamatiile din organism si de asemenea va fi foarte benefica si pentru sanatatea parului si a unghiilor noastre. Graul poate fi de fapt inlocuit definitiv cu hrisca, quinoa, mei sau amarant, dar si acestea trebuind sa fie consumate in cantitati moderate si nu in exces.

Reusind sa construiasca o adevarata dieta de succes, prin eliminarea completa a graului din alimentatie, medicul William Davis ne propune sa consuma frecvent la mesele zilnice carne de pasare fara pielita, peste, oua, branzeturi degresate si iaurt, spanac, ciuperci, ceapa si usturoi, ulei de masline, ulei de cocos, rosii, ardei grasi, citrice si fructe de padure, seminte bogate in grasimi nesaturate, condimente proaspete, ceai, vin rosu etc., in acest mod cardiologul garantandu-ne nu doar pierderea kilogramelor in plus, dar si o stare de bine mult superioara generata de o sanatate de fier.

Dieta doctorului William Davis nu este nici saraca in grasimi si nici nu presupune alte restrictii alimentare mai putin graul si alte cereale precum si produsele obtinute prin procesarea lor, dar nutritionisti de prestigiu deja i-au dat acestei diete o nota buna, ei afirmand ca intr-adevar graul si faina alba sunt alimente negative in special pentru curele de slabit si ca nu e deloc o idee rea sa se renunte fie si periodic la asemenea produse in favoarea altora mai sanatoase.

Publicata sub titlul original "Wheat Belly", dieta medicului cardiolog american poate fi consultata mai in amanunt la adresa web wheatbellydiet.com, tot aici fiind puse la dispozitia celor interesati si alte articole si materiale de interes pentru persoanele care inca nu sunt convinse asupra rolului negativ pe care il joaca graul la dieta lor. Desigur ca nu toata lumea va si accepta sa elimine painea, faina alba ori alte produse din grau, dar se pot macar limita asemenea alimente la o dieta de slabit si tot va fi un castig important deopotriva pentru silueta cat si pentru nivelul general de sanatate.

Autor:  Lucia Mihailescu