Site coolinaria.ro

Migdalele au un rol dovedit in scaderea nivelului colesterolului negativ


Migdalele au un rol dovedit in scaderea nivelului colesterolului negativ Intr-un nou studiu medical desfasurat la Universitatea Toronto din Canada, savantii au confirmat inca o data utilitatea introducerii migdalelor la o dieta pentru scaderea colesterolului negativ din sange, ei demonstrand cum pot 50-70 de grame/zi de migdale crude si neprocesate sa coboare colesterolul cu peste 10 procente intr-un interval de pana la 3 luni de zile.

Supunandu-si pacientii cu un nivel mare al colesterolului negativ la o dieta bogata in migdale neprocesate, medicii canadieni au reusit sa inregistreze rezultate pozitive pentru 100% dintre pacientii lor, nici unul dintre acestia neinregistrand vreo crestere in greutate ca urmare a consumului de migdale, dar toti aratand o scadere importanta a colesterolului negativ din sange.

Migdalele trebuie introduse la o dieta pentru reducerea colesterolului progresiv, nefiind recomandat sa se plece initial de la cantitati de peste 50 de grame ci sugerandu-se un plan alimentar etapizat pe 3 luni, unde doar 35 de grame sa fie consumate intr-o prima faza (prima luna de dieta) si urmand ca portia zilnica sa fie crescuta progresiv pana la 50-70 de grame in urmatoarele 2 luni.

Migdalele pot fi consumate ca atare sau introduse ca ingredient culinar in retete diverse, dar este esential ca si alimentatia in toata aceasta perioada sa nu fie bogata in grasimi saturate si/sau zahar, persoanele afectate de un nivel crescut de colesterol trebuind oricum sa opteze pentru modificari la dieta lor, indiferent daca vor alege sau nu sa consume si migdale in portiile recomandate de medici.

Alaturi de migdale, si alte fructe nucifere valoroase pot avea un rol bun pentru reducerea colesterolului, aici meritand sa amintim nucile obisnuite, fisticul, nucile macadamia sau nucile pecan, toate bogate si in grasimi mononesaturate, care vor ajuta garantat la o reducere a colesterolului negativ din sange.

De maxima importanta este totusi ca asemenea alimente sa fie procurate pe cat posibil in starea lor naturala, cruda si nu sa fie procesate, doar in acest mod existand certitudinea ca migdalele si alte fructe nucifere vor oferi certe beneficii pentru scaderea drastica a colesterolului negativ din sange.

Autor:  Lucia Mihailescu