Site coolinaria.ro

Cura ideala de slabit poate incepe chiar si in miez de iarna!


Cura ideala de slabit poate incepe chiar si in miez de iarna! Cine crede ca nu se poate slabi sanatos inclusiv pe timp de iarna se inseala, cresterile in greutate inregistrate acum fiind rezultatul unei traditii alimentare gresite si nicidecum un rau necesar prin care noi acumulam grasimi in organism ca sa ne aparam chipurile mai bine de frigul de afara. Nu toata lumea castiga kilograme in plus iarna, iar cei care reusesc aceasta performanta sunt si aceia care se alimenteaza stiintific, plusand mai putin la capitolul caloriilor si alegand mai degraba nutrimentele valoroase din alimente, care nu ingrasa, dar ofera din abundenta organismului tot necesarul sau zilnic.

Ceea ce ne poate ingrasa pe timp de iarna, chiar si daca ne vom alimenta corect, este un stil de viata sedentar combinat cu consumul crescut de alcool, in asemenea conditii organismul nostru nemaireusind sa arda caloriile asa cum trebuie si pornind sa faca depozite de grasimi din cauza semnalelor eronate pe care le percepe prin alegerile noastre neinspirate de viata. De aceea, iarna este recomandata si multa miscare, dar si o moderatie a consumului de alcool, astfel prevenindu-se cu succes eventualele cresteri in greutate.

Pentru a inregistra succesul deplin la o cura de slabit in plina iarna, selectia atenta a ingredientelor introduse la meniurile zilnice este esentiala, nutritionistii punandu-ne de ani buni de zile la dispozitie unele trucuri utile in acest sens, pe care le putem urma cu incredere, inregistrand asa scaderi mici, dar constante in greutate gratie stimularii excelente a ratei metabolismului pe care o va genera consumul de astfel de preparate culinare:

1. Supele calde de legume cu mult suc de rosii nu trebuie evitate iarna si pot inlocui adesea tocanitele cu carne si sosurile mai grase, ele continand putine calorii, dar fiind bogate in antioxidanti. Fiind calde, astfel de supe regleaza bine temperatura corpului, iar daca se consuma mai des peste zi nu vom avea nevoie de caloriile suplimentare obtinute din grasimi si produsele din carne.

2. Carnea este necesara nu doar iarna, dar si in restul anului pentru ca ne poate oferi proteine complete care vor inlocui grasimea de pe trup cu masa musculara daca nu uitam sa mai facem si ceva miscare peste zi. Nu e nevoie de cantitati mari de carne peste zi si putem introduce un maximum de 100 de grame de carne slaba, fara grasimi, pe parcursul intregii zile, in acest mod alimentandu-ne corect, dar facand si economii la buget.

3. Iarna mai mult decat in alte anotimpuri avem nevoie de niveluri mari de energie, iar acest lucru se obtine simplu prin servirea mai multor mese pe zi. Servindu-se 5 mese pe zi, se mareste rata metabolismului si nu se vor inregistra nici cresteri in greutate daca se limiteaza portiile la masa si se evita constant grasimile alimentare si zaharul.

4. Lichidele sunt esentiale la o dieta de slabit pe timp de iarna, cu cat mai multa apa, supe si ceaiuri consumandu-se peste zi cu atat mai bine hidratatat fiind intregul organism. Tot pe aceasta cale se stimuleaza eliminarea toxinelor si tot astfel se va mentine si un tonus pozitiv peste zi, foarte util in directia prevenirii stresului.

5. Iarna grasimile la dieta sunt la fel de necesare ca si in restul anului, dar esential este sa se opteze pentru grasimile nesaturate din ulei de masline, alte uleiuri vegetale, fructe nucifere, seminte si avocado, in acest mod prevenindu-se deopotriva cresterile in greutate cat si inflamatiile din organism. Chiar si grasimile sanatoase trebuie totusi limitate in alimentatia, in acest mod atingandu-se un echilibru ideal intre grasimi, proteine si carbohidrati.

6. Iarna, se poate plusa fericit si pe condimente la gatit, in special condimentele picante si cele aromate stimuland foarte bine arderea depozitelor de grasime. Aceste condimente stimuleaza transpiratia, elimina mirosurile urate ale trupului si ale respiratiei si de asemenea ofera multi antioxidanti valorosi si nu pot fi ignorate din aceste motive la cura noastra de slabit din anotimpul rece.

7. Un risc pentru cresterea in greutate il pot pune si branzeturile sau lactatele, chiar si daca sunt degresate si de aceea asemenea produse trebuie limitate in alimentatie, iaurtul fiind cea mai sigura alternativa din acest punct de vedere.

8. Ouale sunt o alegere mult mai inspirata la dieta de slabit decat carnea, iar cei care consuma 2-3 oua pe zi mai degraba decat preparate din carne vor reusi sa slabeasca mai mult si mai sigur, ouale fiind destul de prietenoase si cu colesterolul negativ din sange.

9. La orice cura de slabit, succesul este asigurat si de modul inspirat in care se gateste mancarea, retetele culinare simple si cu ingrediente putine fiind mai bune decat cele complexe, care incorporeaza o sumedenie de ingrediente culinare.

10. Nu in ultimul rand, miscarea fizica si multa odihna sunt benefice pentru cura de slabit, iarna nefiind intotdeauna la indemana sa iesi afara pentru a face putin sport si impunandu-se precautii suplimentare in alegerea unei imbracaminti adecvate, dar fiind totusi obligatorie si miscarea daca se doreste intr-adevar o reducere sanatoasa a greutatii corporale.

Autor:  Lucia Mihailescu