Site coolinaria.ro

Echinacea si imunitatea stimulata pe cale naturala


Echinacea si imunitatea stimulata pe cale naturala Continand cantitati insemnate de polizaharide, uleiuri si flavonoizi, echinacea este una dintre plantele medicinale cu certe proprietati vindecatoare, nu doar partile sale superioare, dar si radacina putand sa aduca multe beneficii pentru stimularea sistemului nostru imunitar si prevenirea unor afectiuni de sezon, precum virozele de iarna sau gripa.

Utila ca planta sau extract
Conform studiilor efectuate pana la momentul prezent, partile superioare ale acestei plante sunt cele mai indicate pentru terapii diverse, autoritatea medicala din multe tari europene si din afara continentului nostru aproband deja echinacea ca adjuvant certificat pentru tratarea virozelor si a multor infectii ale organismului uman.

Cu extractul de echinacea se pot astfel trata nu doar racelile banale si alte afectiuni ale sistemului respirator, dar sunt bine combatute si infectii ale tractului urinar si de asemenea infectii ale pielii sau rani si abcese care se trateaza mai greu cu alte medicamente.

Cure cu echinacea
Pentru sistemul imunitar, curele periodice cu extract din partile superioare de echinacea pot avea un impact decisiv, pe aceasta cale fiind foarte bine pregatit organismul pentru a face fata efortului si bolilor diverse. Inclusiv stresul si influentele sale negative pot fi combatute eficient prin cure repetate cu echinacea, iar fumatorii, persoanele care consuma des alcool si/sau cafea si persoanele care tin o dieta haotica de asemenea pot beneficia de pe urma unor asemenea tratamente cu echinacea.

Doritorii care planuiesc sa faca o cura cu extract de echinacea trebuie sa stie ca tratamentul va avea un impact mai puternic asupra stimularii sistemului imunitar daca in toata aceasta perioada se adopta concomitent si o dieta saraca in grasimi si alimente procesate, se consuma mai multe fructe si legume proaspete decat de obicei si se reduce la minimum aportul de sare si zahar la dieta.

Cei care iubesc alcoolul si/sau cafeaua de asemenea este indicat sa reduca consumul acestor stimulente macar pe perioada curelor cu echinacea, in acest mod ei putand sa beneficieze cu adevarat de o imbunatatire periodica a starii lor de sanatate. Echinacea poate stimula eficient sistemul imunitar pe cale naturala si poate fi introdusa periodic la dieta, dar numai cu acordul medicului de familie, care ar putea in anumite conditii sa interzica o astfel de masura buna pentru stimularea sistemului imunitar.

Autor:  Lucia Mihailescu