Site coolinaria.ro

Vom putea ramane cu totii mai supli daca medicii reusesc sa ne inactiveze gena obezitatii!


Vom putea ramane cu totii mai supli daca medicii reusesc sa ne inactiveze gena obezitatii! Recent, a fost descoperita asa-numita "gena a obezitatii" de catre un grup de cercetatori in medicina de la Universitatea Wisconsin-Madison din SUA, care au botezat aceasta gena cu numele de SCD-1, ei experimentand initial pe soarecii de laborator si reusind sa izoleze si sa indeparteze aceasta gena din organismul micutelor animale, care au fost ulterior supuse unei diete foarte bogata in grasimi.

Spre bucuria cercetatorilor din America, toti soarecii care nu mai prezentau gena SCD-1 in organismul lor nu au castigat deloc in greutate si nici nu au experimentat cresteri mari ale zaharului in sange chiar si atunci cand au consumat alimente foarte pline de calorii, astfel demonstrandu-se faptul ca si la oameni ar fi posibil sa se previna cresterile mari in greutate prin izolarea acestei gene, care se pare ca ne face pe toti sa ne ingrasam serios daca adoptam o dieta plina de calorii.

Efectul genei obezitatii asupra oamenilor
Pentru moment, savantii de peste ocean nu au nici o intentie in a-si proba teoriile lor si pe subiecti umani deoarece implicatiile din punct de vedere a sanatatii pot fi destul de grave fara o ajustare prelabila a intregului experiment la specificul organismului uman. Cercetarile continua deocamdata la un nivel teoretic, urmand ca in anii care vor veni sa se demonstreze si daca gena SCD-1 la oameni ar putea fi cheia tratarii obezitatii si a altor boli grave cu substrat alimentar.

Comunitatea stiintifica este insa incantata de aceasta descoperire, medicii fiind multumiti de ceea ce s-a reusit pana in prezent si asteptand cu rabdare sa li se ofere noi cai de abordare a problemelor complexe puse de obezitate, una dintre bolile care va ameninta cu siguranta si generatiile viitoare daca nu se gaseste din timp o metoda buna de combatere eficienta a sa.

O modalitate atat de simpla de a se lupta cu cresterile in greutate ar aduce o imbunatatire considerabila a calitatii vietii pentru foarte multi pacienti aflati in suferinta si de aceea nimeni nu se grabeste deocamdata sa faca nici o estimare pozitiva deoarece este vorba despre implicatii deosebite care pot afecta in bine, dar si in rau sanatatea atator persoane din intreaga lume.

Autor:  Lucia Mihailescu