Site coolinaria.ro

Grasimi sanatoase pentru cura de slabit


Grasimi sanatoase pentru cura de slabit In mod paradoxal, savantii au ajuns la concluzia ca anumite grasimi, consumate in cantitati marite, ar putea servi la controlul greutatii corporale, ei oferind astfel clasicul exemplu al trigliceridelor derivate din uleiul de nuca de cocos, care contribuie, nu se stie inca dupa ce mecanism, la pierderi bune in greutate atunci cand apar frecvent in dieta persoanelor supraponderale.

Asemenea grasimi foarte sanatoase trebuie insa sa inlocuiasca celelalte grasimi la dieta pentru a isi arata din plin efectele lor benefice, doar in acest mod uleiul de nuca de cocos, de exemplu, putand fi folosit pentru combaterea si tratarea obezitatii. In studiile de caz facute in trecut, prin aceasta metoda s-au pierdut intre 6 si 18 kilograme intr-un an de zile, lucru destul de incurajator pentru toate persoanele care nu reusesc nicicum sa dea jos macar 2-3 kilograme in fiecare an.

Persoanele supraponderale care au participat la aceste studii pentru descoperirea efectelor benefice ale trigliceridelor din uleiul de nuca de cocos nu au facut alte modificari la dieta lor, mai putin substituirea altor grasimi cu cele provenite de la nuca de cocos, iar pierderile in greutate au aparut ca rezultat direct al acestei mici schimbari alimentare.

In masura in care introducerea grasimilor sanatoase din nuca de cocos este cuplata si cu alte metode bune de reducere pe cale alimentara a greutatii, rezultatele sunt inca si mai promitatoare, nefiind vorba despre eforturi mari ci doar despre schimbari la fel de inspirate de dieta ca si inlocuirea tuturor grasimilor folosite la gatite cu cele provenite din nuca de cocos.

O reducere chiar si mai mica a caloriilor din meniurile zilnice, putina miscare fizica, apelul la unele condimente si alte ingrediente cu rol in stimularea ratei metabolismului sau consumul crescut de fructe si legume sunt toate masuri bune de luat odata cu introducerea uleiului de nuca de cocos la dieta, in acest fel scaderile in greutate anuale putand sa depaseasca chiar si 20-25 de kilograme pentru situatiile cu adevarat disperate.

Uleiul de nuca de cocos si metabolismul
Uleiul de nuca de cocos are un rol esential pentru cresterea ratei metabolismului, dar pana de curand se credea ca poate contribui la cresterea in greutate deoarece este mult mai nutritiv decat alte uleiuri vegetale din categoria sa. Din fericire insa lucrurile nu stau deloc asa, ci este recomandat sa se consume ulei de nuca de cocos la cura de slabit, dar numai daca se renunta temporar la celelalte surse de grasimi din alimentatie.

Potolind rapid apetitul alimentar si intretinand o stare de satietate pe durate mai lungi de vreme, uleiul din nuca de cocos urmeaza sa fie aprobat de catre autoritatea medicala din multe tari civilizate ale planetei noastre pentru a fi introdus in cadrul tratamentelor standard pentru obezitate, cu cat mai repede intamplandu-se acest lucru cu atat mai bine fiind pentru pacientii care se zbat adeseori fara sperante sa piarda in greutate.

Din pacate, uleiul de nuca de cocos virgin nu este oferit pe piata la preturi foarte atractive, iar o interventie a asigurarilor de sanatate pentru suportarea unei parti din aceste costuri ar putea ajuta multi pacienti sa adopte o dieta mai sanatoasa, pierzand astfel anual kilograme bune si revenind cu timpul la un stil de viata activ gratie acestei bune masuri de ordin alimentar.

Uleiul din nuca de cocos se poate servi si inainte de mesele principale, o singura lingura fiind de ajuns pentru a scadea simtitor apetitul alimentar, astfel consumandu-se portii mai mici la masa, cu efecte dintre cele mai bune pentru pierderea in greutate. Indiferent daca este vorba despre barbati sau femei, scaderile in greutate au fost inregistrate cam la acelasi nivel, mai mari pentru persoanele care au acordat atentie si la alte masuri bune de ordin alimentar si mai mici la cei care nu au facut alte schimbari in dieta lor.

Autor:  Lucia Mihailescu